Gündem CHP'den Fikri Sağlar ve olağan kongre kararı

CHP'den Fikri Sağlar ve olağan kongre kararı

Paylaş
CHP'den Fikri Sağlar ve olağan kongre kararı

CHP MYK Akşam gazetesine röportaj veren  Fikri Sağlar'la ilgili disiplin soruşturması talep etti. Ayrıca Tekin Bingöl CHP'de olağan kongre sürecinin başlatıldığını açıkladı.

CHP MYK, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'la ilgili disiplin soruşturması talep etti. Ayrıca olağanüstü kongre tartışmalarına da CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'den açıklama geldi. Bingöl, "Bugün olağan kongre süreci başlatıldı" dedi.

Sağlar, Akşam'a röportaj vererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yu sert bir dille eleştirmişti. Sağlar, "Referandum kampanyasında 'tek adama karşıyız' propagandası yaptı ama kendisi tek adam oldu" diye konuşmuştu.

Ercan Öztürk'e konuşan Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun, PM'de herhangi bir karar alınmasına izin vermediğini, kulağına kim ne fısıldıyorsa kararını ona göre verdiğini öne sürmüştü.

KILIÇDAROĞLU: KAPININ ÖNÜNE KOYACAĞIZ


Kılıçdaroğlu dünkü grup toplantısında , “Yüzde 49 demokrasi paydasının bütünüdür, sadece CHP’nin değil. Parti içi kavgaya asla izin vermeyeceğiz. Kavga edenleri kapının önüne koyacağız” demişti.

TEKİN BİNGÖL'DEN OLAĞAN KONGRE AÇIKLAMASI


MYK sonrası açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl şunları söyledi:

Bugünden itibaren olağan kongre sürecimiz başlatılmıştır. Olağanüstü kurultay tartışması başlatmak doğru değil. Olağanüstü kurultay yapsak dahi, yıl içinde ikinci bir takvim başlatmak zorundayız. Bu asla gerçekçi değil. Bu örgütlerimizin kesinlikle kabul etmediği bir süreçten gelerek bu kararı aldık. Biz bugün olağan kurultayımızı başlattık. Kongre takvimi tamamlandıktan sonra kurultay tarihini belirleyecek yetkili organımız Parti Meclisimizdir.

Önce bahsettiğim işleyişler gerçekleşecek, ardından ilçe kongrelerinden başlayarak, il kongreleri başlayacak.

Önümüzde resmi ve dini bayramlar var, yaz dönemi var. Sıkışık bir takvim yapmamamızın nedeni budur.

Bundan önceki kongreler sürecinde bir takım nedenlerle, seçimler nedeniyle örneğin, daraltılmış takvimler uygulamak zorunda kalıyorduk. İşlemlerin gerçekleşmesi için zamana ihtiyaç var. İl kongrelerimizi de eylülün sonlarında hatta ekim ve kasım ayına da sarkabileceğini söyleyebilirim.