Ekonomi Çiftlik Bank mağdurları arasında binlerce askerin de olduğu ortaya çıktı

Çiftlik Bank mağdurları arasında binlerce askerin de olduğu ortaya çıktı

Paylaş
Çiftlik Bank mağdurları arasında binlerce askerin de olduğu ortaya çıktı

Çiftlik Bank yalanıyla vatandaşı çarpıp Urugay'a kaçan "Tosun" Mehmet Aydın'a binlerce askerin de para yatırdığı ortaya çıktı. Dahası, geçen yıl Hakkari'de şehit düşen askerimiz de o mağdurlar arasındaymış

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Çiftlik Bank vurgunuyla ilgili çarpıcı bilgilere ulaştı. Yaklaşık 80 bin kişiden milyonlarca lira toplayarak yurtdışına kaçan 27 yaşındaki Mehmet Aydın'ın ardında bıraktığı mağdurlar arasında çok sayıda Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK) mensubunun da olduğu ortaya çıktı.

BİNLERCE ASKER MAĞDUR OLDU


Sözcü'den Turgut Erat'ın haberine göre; TSK'daki uzman çavuş ve astsubay rütbesinde görev yapan çok sayıda askerin Çiftlik Bank sistemine dahil olduğu ve binlerce mağdur gibi dolandırıldığı öğrenildi. TSK'daki mağdur asker sayısının binlerce olduğu ortaya çıktı.

HAKKARİ ŞEHİDİ DE MAĞDURLAR ARASINDA


TSK'daki Çiftlik Bank mağdurlarından birisinin de geçtiğimiz yıl eylül ayında teröristlerle çarpışırken Hakkari'de şehit düşe uzman çavuş Halis Özcengiz(27) olduğu öğrenildi. Şehit uzman çavuşun de vaatlere kanıp kazancının bir bölümünü, evladının geleceği için Çiftlik Bank'a yatırdığı ortaya çıktı.


Şehit Halis Özcengiz'in de kazancının bir bölümünü, 1 yaşındaki kızının geleceği için Çiftlik Bank'a yatırmış...

Şehit uzman çavuşun bir silah arkadaşı, "Ben de bu sisteme para yatırdım. Geçtiğimiz aya kadar paralarımız yatmıştı. Ancak bundan sonra ne olacağını biz de bilmiyoruz" dedi. Kendii de uzman çavuş rütbesinde olan asker, "Yüzlerce hatta binlerce mağdur asker var" diye konuştu.

Haberin Devamı