Gündem DEAŞ El Bab'da Türk askerine saldırdı: Şehit ve yaralılar var

DEAŞ El Bab'da Türk askerine saldırdı: Şehit ve yaralılar var

Paylaş
DEAŞ El Bab'da Türk askerine saldırdı: Şehit ve yaralılar var

Suriye’de sürdürülen Fırat Kalkanı harekatına katılan Türk askerlerinin bulunduğu El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ unsurları saldırdı. Saldırıda 4 asker şehit oldu 15 asker de yaralandı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan ve 120’nci gününe giren ’Fırat Kalkanı Harekatı’ ile desteklenen Özgür Suriye Ordusu mensuplarının ilerlemeye çalıştığı El Bab yakınlarındaki Türk askerlerinin konuşlu olduğu bölgeye terör örgütü DEAŞ militanlarınca saldırı düzenlendi.

Çıkan çatışmada 40'tan fazla DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, şehit ve yaralılar olduğu belirtildi.

DEAŞ saldırısının püskürtülmesinin ardından yaralıların sınır hattına taşınması için çalışma başlatıldı.

KİLİS VE GAZİANTEP'TEKİ HASTANELERDE ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ


Kar yağışı nedeniyle ulaşımın güçlükle sağlandığı öğrenilirken, yaralı askerlerin getirileceği Kilis ve Gaziantep’teki hastaneler alarm durumuna geçildi.

ŞEHİT DÜŞEN ASKERLER...


Hain saldırıda şehit düşen askerlerin de bölgeye sevk edilen ambulans ve helikopterler ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na taşınması için çalışma başlatıldığı bildirildi.

4 ASKER ŞEHİT; 15 ASKER YARALI!


İlk olarak saldırıda 3 askerin şehit olduğunu 11 askerin de yaralandığını açıklayan TSK daha sonra şu ikinci açıklamayı yaptı :

"Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında El Bab ve civarında sürmekte olan çatışmalar esnasında, şehit sayısı 4’e yükseldi. Şu an itibariyle bölgede çatışmalar yoğun olarak devam etmektedir. Yaralı sayımız 15’ e yükselmiştir. Yaralılardan bazılarının durumu ağırdır."

SAHRA HASTANESİ İDDİASI YALANLANDI


Öte yandan askeri kaynaklar, "DEAŞ üyesi teröristlerin TSK’nın bölgedeki sahra hastanesine yönelik saldırı düzenlendiği" iddialarını yalanladı. Yetkililer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin El Bab’da sahra hastanesinin bulunmadığını açıkladı.

El Bab’daki çatışmalar merkezdeki teröristlerin barınma ve silah ve cephane deposu haline getirdiği şehir hastanesi civarında sürüyor.

ASKERİ KAYNAKLAR AÇIKLADI!


Saldırı sonrası askeri kaynaklar şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bölgedeki topçu birlikleri ve diğer ateş destek vasıtaları El Bab bölgesinde tespit edilen DEAŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alındı. Son alınan bilgiler ışığında bu sabahtan şu ana kadar;
- 3 adet ZSU-23 Silah monteli Pikap aracı,
- 2 adet DOÇKA monteli Pikap aracı,
- 3 adet Ağır Makinalı Tüfek monteli Pikap aracı,

Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları ve yine topçu birliklerince açılan ateşler sonucunda muhtelif büyüklükte 47 barınma alanı vurularak imha edildi.

Tespit edilebilen (barınma alanları ve binalar içinde de ölü teröristler bulunmakta ancak buralardan şu an için sayı alamadık) en 45 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirildi.

Teröristlerin telsiz konuşmalarında büyük bir panik içinde oldukları rahat bir şekilde izlenmektedir. Çok sayıda teröristin de yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de öğrenilmektedir."

ŞEHİT SAYISI 25’E YÜKSELDİ


Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında rejim güçlerinin hava ve DEAŞ militanlarının roket, havan ve bomba yüklü araçla yaptığı saldırılarda bugüne kadar 21 asker şehit oldu. Bugün çıkan çatışmada 3 askerin daha yaşamını yitirmesiyle harekatta bugüne kadar şehit olan asker sayısı 24’e yükseldi.

DHA


El Bab'da Türk askerine saldırı