Gündem Devlet Bahçeli'den Kavurmacı ve Muharrem İnce çıkışı

Devlet Bahçeli'den Kavurmacı ve Muharrem İnce çıkışı

Paylaş
Devlet Bahçeli'den Kavurmacı ve Muharrem İnce çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, grup toplantısından sonra FETÖ soruşturmasında serbest bırakılan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesi ve Muharrem İnce'nin Ekmeleddin İhsanoğlu çıkışıyla ilgili sert konuştu.

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;


Türk milliyetçiliği bir pergel gibi, başkent Ankara'yı merkezine alan ve 360 derecelik açıyla dünyayı görüş alanına sokan bir vizyon genişliğine sahiptir. Bu vizyondan kasten beslenmeyen, önüne kalın bent çeken kim ya da kimler varsa, onlarla hesabımız mahşere kalmadan bu dünyada görülecektir. MHP, sırtında kurban kestirmeyecektir.

"CHP KAOSUN DİBİNDE"


"CHP kaosun dibinde, anlaşmazlıkların girdabındadır. CHP yanında hizalanan diğerleri ise vurgun yemiş haldedir. CHP sonunda kazdığı kuyuya düşmekten kurtulamamıştır. 16 Nisan'dan hemen sonra yeni bir parti kurma konusunda mekik dokuyan, zemin yoklayanlar hayal aleminden hala çıkamayan siyasi mahluklardır. Türk milleti 16 Nisan'da herkese yerini göstermiş, dersini vermiştir. MHP siyasetteki kıpırdamaların farklı beklenti ve ittifak arayışlarının sonu olmayan bir macera olduğuna inanmaktadır."


"RUS ASKERİNİN AFRİN'DE NE İŞİ VARDIR?"


"Rusya ve ABD'nin YPG ile ilişkileri ortadadır. Ülke olarak aynı masaya oturduğumuz devletlerin kanlı terör örgütleri ile emel ve hedef birlikteliği ile hareket etmesi, tarifi olmayan bir rezilliktir. Ha YPG, ha PKK. Aralarında bir ayrım olmadığını cümle alem bilmektedir. Ellerindeki silahların Batı kaynaklı olduğu da açıktır. Bu füzeleri veren dost görünümlü hangi melanet ülkedir? Rus askerleri ile teröristlerin birlikteliğini gösteren fotoğrafları paylaştığını anlatmıştır. YPG'li hainlerin yanında keyifle gülümseyen, manken gibi poz veren Rus askeri değildir, ABD askeri değildir de peki kimdir bu üniformalı kokuşmuşlar. Rus askerinin Afrin'de ne işi vardır? ABD ile Rusya YPG'yi arkalarına almakla nereye varmak istiyor, ne yapmayı akıllarından geçiriyorlar. YPG'ye verilen silahlar çok geçmeden Türkiye'ye sokuluyor. Bunu görmemek için ya kör ya da zihnen kötürüm olmak kafidir."


"TÜRKİYE, KÜRDİSTAN FİTNESİNE KESİNLİKLE GEÇİT VERMEYECEKTİR"


"Kurulması planlanan Kürdistan içina deta son rötuşlar yapılmaktadır. Önümüzdeki ağustos ayı için çağrı ve değerlendirmeler peş peşe gelmektedir. Türkmenlerin varlık, kimlik hakları çiğnenmektedir. Bölücü hevesler Türkiye'nin milli güvenliğini yakından tehdit etmektedir. NATO şemsiyesi altında bulunduğumuz ülkeler Türkiye karşıtı duruş ve tutumdan derhal vazgeçmeliler. Türkiye, Kürdistan fitnesine kesinlikle geçit vermeyecektir."


"MHP İDAM CEZASINA VARDIR"


Sürekli gergin halde bulunan Türkiye'nin AB macerası aslında anlam ve bağlayıcılığını çoktan kaybetmiştir. AB'nin siyasi denetim kararından sonra inandırıcılığı yok denecek kadar azalmıştır. Türkiye AB'nin şamar oğlanı hiç değildir. Öyle ki idam cezasının AB ülkelerinin bütün değerlerine aykırı olduğu iddia edilmiştir. Terör örgütlerine destek vermek AB değerlerinin bir parçası mıdır? İdam cezasının getirilmesi hazırlanacak teklif ya da tasarının TBMM'de görüşülüp kabul edilmesi hussunda MHP vardır, buradadır. Bu bahsin kapanmasını acilen beklemektedir. Vatan hainlerine ceza ise ceza idam ise idam. İşte er meydanı işte TBMM. Biz dün ne söylüyorsak aynı noktadayız. İdam cezası toplumsal bir talep midir? Evet


TOPBAŞ'IN DAMADI KAVURMACI'NIN TAHLİYESİ


FETÖ ile mücadele sonuna kadar sürüdürülmelidir kimin yakını kimin akrabası olursa olsun. Öyle bir hastalığı bugüne kadar duyulmamıştır. Ben doğru bulmuyorum. Bir de Ergenekon sırasına çok büyük hastalığı olan şahsın (Kuddusi Okkır) cezaevinden çıkınca hayatını kaybetmesi de düşündürücü bir örnek olarak karşımızda durmaktadır.


MUHARREM İNCE'NİN EKMELEDDİN İHSANOĞLU ÇIKIŞI


Siyaseti kendi çıkarları doğrultusunda istismar ediyor. Nasıl aday olduğunu özellikle CHP'liler bilir önce genel başkanlarına sorsun sonra açıklama yapsın.


İNCE NE DEMİŞTİ?


İnce, Baykal'ın Abdullah Gül'le ilgili sözlerine ilişkin de "İkinci bir Ekmeleddin vakası yaşamak istemiyor. Konuşacaklarım var ama şimdilik bu kadar yeter. İkinci bir Ekmeleddin vakasına kanımın son damlasına kadar mücadele edeceğim" demişti.