Dünya1000 çocuk babası

1000 çocuk babası

Paylaş
1000 çocuk babası

Hollandalı sperm bağışçısı Jonathan Meijer’in bin çocuğun babası olduğu iddia ediliyor. Ensest riskini artırdığı için dünya genelinde bağış yapması yasaklanan Jonathan Meijer ise insanlara yardım ettiğini öne sürüyor.

Ocak 2007’de Jonathan Meijer (43) adlı bir adam Hollanda’da sperm bağışçısı olarak kayıt yaptırdı. Bu, kendi iddiasıyla tamamen fedakarlıktan kaynaklanan bir eylemdi. Bir erkek arkadaşının kısırlık nedeniyle yaşadığı duygusal acıyı gördükten sonra, başkalarının da aile sahibi olma hayallerini gerçekleştirmek için üzerine düşeni yapmak istemişti. Aradan geçen 17 yılın ardından, Jonathan Meijer görevini ‘fazlasıyla’ yerine getirdi. Kendisi dünya çapında 550 çocuğun babası olduğunu söylüyor. Ancak kayıtlar bu sayının bine kadar çıkabileceğini gösteriyor. Kimileri de Jonathan Meijer’i ‘Tanrı kompleksi’ne sahip olmakla ve yardım ettiği kişilere kasıtlı olarak yalan söylemekle suçluyor.

Haberin Devamı

MAHKEMEDEN YASAK

Jonathan Meijer ise “Eğer bir suçum varsa, bu başkalarının özlemini çektikleri aileyi kurmalarına yardımcı olmanın heyecanına kapılmak” diyor. Jonathan Meijer en son 2019’da bağış yaptı. Ama bu kendi isteğiyle olmadı. 2017’de Hollanda Obstetrik ve Jinekoloji Derneği, sadece Hollanda’da 102 çocuğu olduğunun ortaya çıkmasının ardından Meijer’in daha fazla bağış yapmasını yasakladı. 2023’te ise Hollanda mahkemesi, ensest riskini artırdığı gerekçesiyle küresel olarak daha fazla bağış yapmasını yasakladı. Ancak bu yasak, önceden bağış yaptığı ailelerin kardeş istemesi durumunda onlara yapacağı yardımı kapsamıyor.