Dünya 16 milyon TL'ye uzayda yemek

16 milyon TL'ye uzayda yemek

Paylaş
16 milyon TL'ye uzayda yemek

Uzayın sınırında bir balonda Michelin yıldızlı şef tarafından hazırlanan yemeği sadece altı kişi yiyebilecek. Yemeğin fiyatı 495 bin dolar.

Deniz seviyesinden 3.5 kilometre yüksekte bir uzay balonu, restoran hizmeti verecek. Gelecek yıl uzay sınırına çıkarılması planlanan bu balon, tek seferde sadece altı kişiye hizmet edecek. Yemekleri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’daki Alchemist restoranın Michelin yıldızlı şefi Rasmus Munk hazırlayacak. Bu gastronomi seferine, Space Perspective şirketinin uzay gemisi Neptune ev sahipliği yapacak. Neptune, aslında devasa bir hidrojen balonunun altına asılı basınçlı bir kapsül. Herhangi bir roket ya da jet motoru yok. Binenlerin herhangi bir eğitim alması gerekmiyor. ABD Florida’dan saatte 19 kilometre gibi oldukça düşük bir hızla havalanacak.

Haberin Devamı

KADINLAR YARARINA

Uzay turistleri, ‘uzay lokantası’na dönüştürülen Neptune’de altı saat geçirecek. Şimdiye kadarki en yüksek noktadan Dünya manzaralı turistik yemek deneyimi gerçekleştirecekler. Araç, mikro yerçekimine girmeyeceği için turistlerin de ayakları ‘yerden’ kesilmeyecek. Ancak bu yemek için tek kişilik bedel, 495 bin dolar. Yani, 16 milyon TL. Elde edilen tüm gelir, kadınların uzay endüstrisindeki rolünü geliştirmeye adanmış bir hayır kurumu olan Space Prize Foundation’a bağışlanacak. Ayrıca yemeklerde, restoranın imza lezzetleri olan alevle pişirilen yemekler olmayacak. Ancak ilk kez denenecek teknikler kullanılacak.