2025'in damak trendleri
Yeme-içme dünyası, 2025’te değişen toplumsal alışkanlıklar ve yenilikçi yaklaşımlarla yeniden şekilleniyor. New York Times gazetesi, dünyanın önde gelen uzmanlarından yeni yemek trendleri öngörülerini aldı. Kahvaltı sahnesinin yıldızı Türk kahvaltısı olacak! İşte 2025’in öne çıkan sofra lezzetleri...
Gazete haberi
SOSLARIN YÜKSELİŞİ
Amerikan mutfağı kökenli ranch sos, Çin mutfağından hoisin sos, Asya’dan sriracha sos, Kuzey Afrika’dan harissa sos, dünya mutfaklarındaki yerel lezzetlerle buluşacak. Farklı kültürel tatlar popülerleşecek.
TUZLU KAHVELER
Sunchoke püresi (Kudüs enginar püresi) ve avokado gibi malzemeler, kahve dünyasındaki aromalarda yeni bir soluk yaratacak. Zencefil, limonotu, biberiye, tarçın gibi baharatlar kahveyle buluşacak. Yemen kahvecileri dalgası yaşanacak.
MARKET GURMESİ
Japonya’daki ‘konbini’ tarzı market atıştırmalıkları ve özenle hazırlanmış hızlı yiyecekler dünyaya yayılacak.
MİSAFİRPERVER ORTAMLAR
Restoranlarda sıcak ve kişiselleştirilmiş hizmet anlayışı ön planda olacak.
TASARIM MEYVE VE SEBZELER
Pamuk şekeri aromalı üzümden tropikal çileklere kadar laboratuvar ortamında genetik olarak lezzeti tasarlanmış yeni ürünler manavların yıldızı olacak.
TÜRK KAHVALTISI
Kahvaltıda yüksek protein içeriği öne çıkacak. Bu bakımdan en zengin olan Türk kahvaltıları, fıstık ezmeli smoothie’ler ve etli atıştırmalıklar yükselişte. Süzme peynir, ve merada yetiştirilen tavuklardan yumurta üreten şirketler altın çağını yaşayacak.
ALKOLSÜZ ALTERNATİFLER
Alkolsüz içecekler şimdiden sağlıklı yaşam reyonundan barlara ve restoranlara taşındı. Bazıları belirli yemeklerle eşleşecek şekilde tasarlandı.
KABİLE DİYETLERİ
Laktoz intoleransı ve özel sağlık ihtiyaçlarına yönelik mikro diyet grupları oluşacak. Diyet kabilesi denilen bu gruplar, gıda alerjisi, menopoz hassasiyeti gibi bazı sağlık sorunlarını günlük hayatta normalleştirmeyi amaçlıyor.
SANATSAL PAKETLEMELER
Al götür menülerin paketlemeleri Instagram’a uygun, estetik paketleme yarışına dönüşecek.