Dünya26 yıldır kayıptı! Miras kavgasında ortaya çıktı

26 yıldır kayıptı! Miras kavgasında ortaya çıktı

Paylaş
26 yıldır kayıptı! Miras kavgasında ortaya çıktı

Cezayir’de 1998’de iç savaş sırasında kaybolan Ömer Bin Omran’ın çatışmalarda öldüğü sanılıyordu. Geçtiğimiz günlerde bir kişi, miras yüzünden tartıştığı ağabeyinin evinde birini esir tuttuğunu açıkladı. Eve yapılan baskında 26 yıldır kayıp olan Ömer, sağ olarak bulundu.

Cezayir Djelfa’da 1998’de 19 yaşındaki Ömer Bin Omran iç savaş sırasında ortadan kaybolmuştu. Ailesi, bir türlü bulunamayan Ömer’in çatışmalarda öldüğünü düşünüyordu. Geçtiğimiz günlerde bir kişi, miras anlaşmazlığı yaşadığı ağabeyinin evinde birini zorla tuttuğunu sosyal medyadan duyurdu. Bu iletiyi ihbar kabul eden polis, 12 Mayıs’ta eve düzenlediği baskında ahırdaki bir çukurun içinde artık 45 yaşında olan Ömer’i saman yığınları arasında buldu. Ömer 26 yıldır evinden sadece 180 metre uzakta esir tutuluyordu.

Haberin Devamı

EN UZUN ESARET

Ancak kendisine büyü yapıldığına inanmış, bu yüzden hiç yardım çığlığı atmamıştı. 61 yaşındaki ev sahibi gözaltına alındı. Devlet memuru olan ve tek başına yaşayan zanlının sık sık 2 kişiye yetecek kadar yiyecek aldığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı, Ömer’in tıbbi ve psikolojik bakım gördüğünü açıkladı. Ömer dünyada en uzun süre esaret altında tutulan kişi oldu. Bundan önceki rekor ABD California’da 1991’de kaçırıldıktan 18 yıl sonra bulunan Jaycee Dugard’a aitti.