Dünya26 yıllık cinayeti 'Yeni medya' çözdü

26 yıllık cinayeti 'Yeni medya' çözdü

PaylaÅŸ
26 yıllık cinayeti 'Yeni medya' çözdü

ABD'de üniversite öğrencisi Kristin Smart 1996 yılında katıldığı bir üniversite partisinden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolmuştu. 2019 yılında yeniden gündeme getirilen cinayette sır perdesi aralandı.

1996 yılında henüz 19 yaşında olan Kristin Smart, California Polytechnic Eyalet Üniversitesi'nin 'en zeki' öğrencilerinden biriydi. Aynı yılın mayıs ayında katıldığı bir parti ise genç kızın sır gibi ortadan kaybolmasına neden olacaktı. 1996 yılında henüz 19 yaşında olan Kristin Smart, California Polytechnic Eyalet Üniversitesi'nin 'en zeki' öğrencilerinden biriydi. Aynı yılın mayıs ayında katıldığı bir parti ise genç kızın sır gibi ortadan kaybolmasına neden olacaktı. 

Haberin Devamı

26 yıllık cinayeti Yeni medya çözdü

Üniversitenin henüz birinci sınıfında olan Kristin, 25 Mayıs 1996 akşamında bir partiye katıldı. Arkadaşlarıyla birlikte kampüsün yakınındaki eve giden Kristin, en son aynı akşam saat 10'da arkadaşı Margarita Campos tarafından görülmüştü.

Yaklaşık 70 kiÅŸinin katıldığı partiye ev sahipliÄŸi yapan son sınıf öğrencisi Tim Davis, gecenin sonunda Kristin'i çimlere yatmış ve baygın halde gördü. Genç kız sarhoÅŸ görünüyordu. Bir baÅŸka öğrenci 19 yaşındakiÂPaul Flores, Kristin'i eve götürmeya karar verdi. Onu canlı olarak son gören kiÅŸi Flores'ti.

Kristin için 28 Mayıs'ta kayıp ilanı verildi. Tüm kampüs arandı ancak genç kız bulunamadı. Son olarak 2002'de resmi olarak ölü ilan edildi. Cesedi ise hâlâ ortada yoktu. 

Haberin Devamı

TEK BAŞINA DÖNDÜĞÜNÜ İDDİA ETTİ

Kristin'i son gören kişi Flores, genç kızın yurt odasına tek başına döndüğünü iddia etti. Sorguya çekilen Flores, bir gözünün mor olmasının sebebi hakkında sürekli farklı bir hikaye uyduruyordu. Ön duruşmada Flores'in odasından kötü kokular geldiğine dair kanıtlar sunuldu. 

26 yıllık cinayeti Yeni medya çözdü

ABD'nin California eyaletinde üniversite öğrencisi Kristin Smart, 1996'da katıldığı bir partiden bir daha dönmedi. Üniversiteli genç kızları cinsel birlikteliğe zorladığı ihbar edilen ve partiye katılan Paul Flores (45) şüpheli olarak gözaltına alındı. Ancak hiçbir delil bulunamadı. Smart'ın da izine bir daha rastlanmadı. Ancak 2019'da Chris Lambert'ın podcast (sesli yayın) programında bu cinayet yeniden gündeme getirildi.

YILLAR SONRA GÖZALINA ALINDI

Bu yayınlar 12 milyondan fazla kişiye ulaştı. Yeniden emniyetin radarına giren Flores, 2021'de silah suçundan gözaltına alındı. Kendisi ve babasının evinde arama yapıldı. Babasının bahçesinde insan kalıntılarına rastlandı. Babası Ruben Flores de (81) gözaltına alındı. Bu insan izlerinin Smart'a ait olduğu kanıtlanamadı. Ancak Flores, cinayetten tutuklandı.

Babası olaydan habersiz olduğunu söylediği için yargılanmayacak. Smart'ın cesedi halen kayıp olmasına rağmen Flores, 9 Aralık'ta açıklanacak cezayla mahkum edilecek.