Dünya32 yaşında milyarder

32 yaşında milyarder

Paylaş
32 yaşında milyarder

20 yılı aşkın süredir ekranlarda olan şarkıcı ve aktris Selena Gomez, kendi çabalarıyla milyarder olanlar kulübüne katıldı. Gomez, büyüyünce şöhreti kaldıramayıp hayatı dağılan çocuk yıldızların makus talihini de yenmiş oldu.

KIRIK KALP SERVETİ

Haberin Devamı

ABD’li şarkıcı ve aktris Selena Gomez, oyunculuk kariyerine 2002’de çocuk yıldız olarak başladı. Müzik kariyerine de Disney projelerinde şarkı söyleyerek başladı. 32 yaşında olan Gomez, oyunculuk ve şarkıcılığın yanı sıra kariyerine girişimciliği de ekledi. Bloomberg’ün yayınladığı endekse göre bu hafta itibarıyla ABD’nin kendini yetiştirmiş en genç milyarderlerinden biri oldu. Şu anda net servetinin 1.3 milyar dolar olduğu açıklandı. Son oynadığı ‘Only Murders in the Building’ dizisinden sezon başına 6 milyon dolar kazanan ve beşinci sezon anlaşmasını yenileyen Gomez’in servetinin büyük bir kısmı influencer’lar ve gençler arasında çok popüler olan kozmetik markası Rare Beauty’den geliyor. Gomez, bu markayı beş yıl önce, Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’la sekiz yıl süren ilişkisini 2018’de bitirdikten sonra kurmuştu.

Haberin Devamı

SIRRI HAYRAN YÖNETİMİ

Servetinin bir kısmı da ruh sağlığı platformu Wondermind ile çalışmaları, mülk yatırımları ve 424 milyon takipçisinin olduğu Instagram’daki ortaklıklardan elde ettiği kazançlarına dayanıyor. Instagram’da, futbol ikonları Cristiano Ronaldo (638 milyon) ve Lionel Messi’nin (504 milyon) ardından en çok takip edilen üçüncü kişi. Reklam anlaşmaları yaptığı Puma’dan 30 milyon ve Coach markasından da 10 milyon dolar kazandığı biliniyor. Gomez’in başarısının sırrının takipçileriyle olan ilişkisinde yattığı belirtiliyor. Hayranlarından oluşan takipçi kitlesiyle iletişimi kurma becerisi, markası için büyük bir destek yarattı. 2020’de bipolar bozukluk teşhisi aldığını açıklayan Gomez, daha sonra insanların ruh sağlığı hizmetlerine erişimine yardımcı olmak amacıyla 100 milyon dolar toplamaya yardımcı olmak için Rare Impact Fund’ı kurmuştu. Gomez’in ayrıca Rare Beauty için yatırımcılarla temasa geçtiği ve 2 milyar dolarlık bir değerleme istediği öğrenildi.

BİR ŞARKICI İSMİ

Teksas eyaletinin Dallas kentinde bir banliyöde büyüyen Gomez’in İtalyan kökenli bir evlatlık olan annesi de sahne performansı sanatçısı. Annesinden Selena 5 yaşındayken ayrılan Meksika göçmeni babası ise medya çalışanı. Selena’nın adı, 1995’te ölen Tejano şarkıcısı Selena Quintanilla’dan geliyor. Gomez, geçen ay müzik prodüktörü Benny Blanco ile nişanlanmıştı. Gomez’in en yakın arkadaşı olan şarkıcı Taylor Swift de (34) bu yıl milyarder olmuştu.

Haberin Devamı