Dünya73 yıl sonra

73 yıl sonra

Paylaş
73 yıl sonra

1951’de şeker vaadiyle kandırılıp kaçırılan çocuğun akıbeti, 73 yıl sonra yeğeni sayesinde çözüldü. Kayıp adam, ailesine kavuştu.

ABD’nin Oakland kentinde 1951’de bir parkta oynarken kaçırılan altı yaşındaki çocuğu ailesi bir daha bulamadı. Annesi, 2005’te ölene kadar hep oğlunu sayıkladı. Ancak aklı erince durumu öğrenen yeğeni Alida Alequin (63), dayısının akıbetinin peşini bırakmadı. 2020’de internet üzerinden DNA testiyle soyağacına baktırınca dayısı Luis’in izini buldu. Ancak ona ulaşamadı. Geçen yılın sonlarında Alida’nın kızları duruma el attı. Luis Armando Albino’yu internette arattılar.

Haberin Devamı

AĞABEYİNE KAVUŞTU

Sonra FBI ve Adalet Bakanlığı’nı harekete geçirdiler. Bu sayede Luis ile irtibat kuruldu. 79 yaşındaki Luis’in ülkenin diğer ucuna, Doğu Yakası’na götürüldüğü ve burada New York’lu bir çift tarafından kendi oğullarıymış gibi büyütüldüğü öğrenildi. Luis, itfaiyeci olarak çalışmış ve Deniz Piyadeleri’nde görev yapmıştı. Alida, babası Roger (83) ve Luis’yi bu yıl haziranda buluşturdu. Kanser olan Roger’ın son dönemi olduğundan oldukça duygulu bir buluşma yaşandı. Roger, ağustosta öldü. Luis’i büyüten çift de öldüğünden onu neden kaçırdıkları sorusu yanıtsız kaldı.