DünyaABD’de polis şiddeti bitmiyor

ABD’de polis şiddeti bitmiyor

Paylaş
ABD’de polis şiddeti bitmiyor

ABD’de polis şiddetiyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artıyor. ABD polisinin son kurbanı Illionis’te yaşayan Sonya Massey isimli siyahi kadın oldu. Talihsiz kadın, evine izinsiz giren biri olduğu ihbarında bulundu. Eve gelen polisler, içinde kaynar su olan tencereyi tutan kadını açtığı ateş sonucu öldürdü. Irkçılık tartışmaları yeniden alevlendi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), polisin kontrolsüz güç uygulayarak saçtığı şiddet her geçen gün artıyor. Mayıs 2020’de gözaltına aldığı George Floyd isimli siyahi adamı boğazına bastırarak nefessiz bırakan ve ölümüne yol açan ABD polisi, bu kez de siyahi bir kadını evinde öldürdü. ABD’nin Illinois eyaletindeki Springfield kentinde 6 Temmuz gecesi meydana gelen olayda Sonya Massey (36), evine izinsiz giren bir şüpheli olduğu için 911’i arayarak ihbarda bulundu. Massey’in evine gelen polis memurlarından Sean Grayson (30), Massey’e “Yangın çıkmasını istemeyiz” diyerek ocakta içinde su olan tencerenin ateşini kapatmasını istedi.

Haberin Devamı

BAŞINDAN VURULDU

Grayson, ardından ocağı kapatmaya giden Massey’i tencereyi bırakmasını söyleyip başından vurarak öldürdü. Grayson, yanındaki meslektaşına, “Başka ne yapabiliriz? Yüzüme kaynar su dökülmesini istemiyorum” dediği kameralara yansıdı. Görevden alınan Grayson, cinayet ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor. Olaya tepki gösteren ABD Başkanı Biden, “Kongre, Amerika’nın polis gücüne olan güveni ve hesap verebilirliği arttırmak için “George Floyd Polislikte Adalet Yasası’nı geçirmelidir” dedi. Sosyal medyada ise tepkiler çığ gibi büyüdü.