DünyaAtıcılık kulübünden atılan suikastçı

Atıcılık kulübünden atılan suikastçı

Paylaş
Atıcılık kulübünden atılan suikastçı

Eski ABD Başkanı ve başkan adayı Trump’a önceki gün miting sırasında suikast girişiminde bulunulmuştu. Thomas Matthew Crooks adlı suikastçının silahından çıkan kurşun, Trump’ın kulağını delmişti. Suikastçının lisedeyken kötü nişancı olduğu için atıcılık kulübünden atıldığı ortaya çıktı.

ABD eski başkanı Donald Trump, tekrar başkan adayı olduğu ve kasım ayında yapılacak seçimler için önceki gün Pennsylvania’da miting düzenlerken suikast girişimine uğramıştı. Miting alanına 137 metre uzaktaki bir binanın çatısına çıkan Thomas Matthew Crooks (20) adlı suikastçının silahından çıkan kurşunlardan biri, Trump’ın sağ kulağını delip geçmişti. Trump ölümden milimetrelik farkla kurtulurken saldırgan, keskin nişancılar tarafından öldürülmüştü. Olayda 1 izleyici ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

KÖTÜ NİŞANCI

Thomas Matthew Crooks’un lisedeyken kötü nişancı olduğu için okulun atıcılık kulübünden atıldığı ortaya çıktı. 2022’de Bethel Park Lisesi’nden mezun olan Crooks’un kötü nişancılığının diğer atıcıları tehlikeye soktuğu için takıma alınmadığı ve alay konusu olduğu öğrenildi. Suikastçının Bethel Park Nitelikli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde beslenme uzmanı olarak çalıştığı belirlendi.

BIDEN: BİRBİRİMİZE DÜŞMAN DEĞİLİZ!

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’a yönelik suikast girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada siyasette tansiyonun düşmesi gerektiğini vurguladı. “Amerika’da şiddete hiçbir şekilde yer yok” diyen Biden, “Aynı fikirde olmasak da bizler komşuyuz, arkadaşız, vatandaşız, düşman değiliz” sözleriyle birlik çağrısı yaptı.

Haberin Devamı