DünyaBabasının kahramanı

Babasının kahramanı

Paylaş
Babasının kahramanı

Brezilya’da çocukken babası vurularak öldürülen kadın, onun intikamını almak için önce polis oldu, sonra katili yakaladı.

Brezilya’nın Boa Vista kentinde 1999’da Givaldo Jose Vicente de Deus, henüz 35 yaşındayken vurularak öldürüldü. 25 dolar olan bilardo borcu yüzünden öldürüldüğünde kızı Gislayne Silva de Deus 9 yaşındaydı. Avukat olmak için hukuk okumaya başladı. Aynı zamanda polislik sınavına girdi ve kazanarak polis oldu. Teşkilata katıldı ve burada cinayet masasına atandı. Amacı babasının katilini bulmaktı. Babasının bir süpermarketi vardı ve katili de onun tedarikçilerinden biriydi. Babası, katile bir dondurucu teklif ederek borcunu kapatmak istemişti.

Haberin Devamı

BEŞ YETİM KALDI

Katil bunu reddedip marketten ayrılmış ve yarım saat sonra silahıyla belirmişti. Yumruklu kavga sonunda babası vurulmuştu. Gislayne’in üç kız ve bir erkek kardeşi daha vardı. Babaları öldüğünde en küçükleri iki yaşındaydı. Katil Raimundo Alves Gomes hakkında tutuklama emri ise 2013’te çıkarılmıştı. Sanıkların tutuklanmasında zaman aşımı 20 yıl olduğundan Gislayne bu süre dolmadan onu tekrar bulmaya kararlıydı. Firari katilin yakalanmasını sağladı. Katil 26 Eylül’de hakim karşısına çıkarıldı, 12 yıl hapis cezası aldı ve cezaevine gönderildi. Gislayne, “Onun tutuklanmasıyla ruhumu temizledim” dedi.