DünyaBaşlıksızİran'dan 'geniş kapsamlı' tehdit

Başlıksızİran'dan 'geniş kapsamlı' tehdit

Paylaş
Başlıksızİran'dan 'geniş kapsamlı' tehdit

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi, İran’ın sadece İsrail ve ABD’yi değil, bölgedeki Arap ülkelerini de tehdit ettiğini yazdı. Habere göre; İran, İsrail ve ABD’nin misilleme eylemlerinin kendi topraklarından ya da hava sahalarından geçmesi halinde bu ülkelere de saldıracak.

İsrail güvenlik kabinesi önceki gece Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında toplanarak İran’a düzenleyemeyi planladıkları saldırıyı görüştü. Ancak 4 saat süren oturumundan saldırıya ilişkin bir karar çıkmadı. Dolayısıyla Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant’a henüz saldırı yetkisi verilmedi. Buna karşılık Netanyahu ile ABD Başkanı Joe Biden’ın saldırının planının niteliği ve kapsamı konusunda mutabakata yakın oldukları iddia edildi. Ancak İsrail’in planının ABD yönetiminin istediğinden ‘biraz daha agresif’ olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

YİNE HASTANEYE SALDIRDI

Amerikan Wall Street Journal Gazetesi ise İran’ın İsrail’in saldırısında, askeri altyapılarını ya da hava sahasını kullandıracak Orta Doğu’daki ABD müttefiki ülkelerini hedef almakla tehdit ettiğini yazdı. Habere göre; İran’ın tehdit ettiği ülkeler arasında ABD’nin askeri üslerinin bulunduğu Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Katar bulunuyor. Bu arada İran dün İsrail’in Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı’na ait bir sahra hastanesini vurduğunu duyurdu. Can kaybının olmadığı saldırıda hastane tamamen yandı. İran Dışişleri Bakanlığı “İsrail’in sahra hastanesine düzenlediği saldırı savaş suçudur” açıklaması yaptı.

‘SAĞLIK HİZMETİ KALMADI’

Önceki gün Lübnan’ın başkenti Beyrut’un merkezini vurup 22 kişiyi öldüren İsrail dün Lübnan’da yine Birleşmiş Milletler (BM) üssünü vurdu. Saldırıda 2 asker yaralandı. İsrail önceki gün de BM üssüne saldırmış, 2 asker yaralanmıştı. BM, İsrail’in saldırdığı Lübnan’da 1 milyon kişinin evini terk ettiğini, 420 binden fazla kişinin Suriye’ye geçtiğini bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dün “İsrail’in yardım misyonlarının erişimini engellediği Gazze’nin kuzeyinde neredeyse hiç sağlık hizmeti kalmadı” açıklaması yaptı. İsrail’in Gazze’ye saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bin 126’ya çıktı. Yaralı sayısı ise 98 bin 117’ye yükseldi.

Haberin Devamı

HAMAS’I SUÇLADI

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken “Bir yıldır Hamas’ın kışkırtmasıyla korkunç bir çapraz ateş altında kalan Gazze’deki çocukların, kadınların ve erkeklerin içinde bulunduğu durumdan duyduğumuz derin endişeyi paylaşıyoruz” açıklaması yaptı. Blinken, İsrail’in Lübnan Hizbullah’ının saldırılarına karşı kendini savunma hakkı olduğunu da söyledi.

6’NCI GEMİ GELDİ

İsrail'in saldırılarının ardından Lübnan'dan ayrılan 351 yolcunun olduğu 6'ncı Türk gemisi dün sabah Mersin Silifke'deki Taşucu Limanı'na geldi. Çoğu yabancılardan oluşan yolcular arasında Türk vatandaşlarının da olduğu açıklandı. Sivil gemilerle Lübnan'dan Mersin'e gelen yolcu sayısı 2 bin 151'e ulaştı.

Haberin Devamı

GAZZE’DE DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ

Dün Dünya Kız Çocukları Günü’ydü. 1 yılı aşkın süredir İsrail saldırısı altında olan Gazze’de ise evlerinden olan kız çocukları, sığındıkları kamplarda dağıtılan sıcak yemekleri almaya çalışırken böyle görüntülendi.