DünyaBatı Şeria’yı 'sildi'

Batı Şeria’yı 'sildi'

Paylaş
Batı Şeria’yı 'sildi'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu düzenlediği basın toplantısında işgal altındaki Batı Şeria’nın ‘ilhak edildiği’ İsrail haritasını gösterdi. Netanyahu, Gazze ile Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru için de “Değil 42 gün, 42 yıl sonra da asker çekmeyeceğiz” dedi.

‘İŞGAL ZORUNLU’

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu düzenlediği basın toplantısında Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ne yapılan saldırıları anlatırken işgal altındaki Batı Şeria’nın ‘ilhak edildiği’ İsrail haritasını gösterdi. Netanyahu, Mısır ile Gazze sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nun işgalini ‘stratejik zorunluluk’ olarak niteleyerek “Değil 42 gün, 42 yıl sonra da askerlerimizi çekmeyeceğiz” dedi. Netanyahu’nun ‘42 gün’ ifadesiyle, İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı müzakerelerde gündeme gelen ‘ateşkes anlaşmasının 42 günlük ilk aşamasına’ işaret ettiği belirtildi.

Batı Şeria’yı sildi

İLK ŞARTI ‘KUŞATMA’

Netanyahu, Philadelphi Koridoru’nun İsrail’in güvenliği için önemli olduğunu belirterek, “Philadelphi Koridoru’ndan ayrılır ayrılmaz, İran tarafından finanse edilen silahların, mühimmatın, silah üretmek ve tünel kazmak için kullanılan makinelerin hepsi sınırdan içeri girer. İlk şartım Gazze Şeridi’ne karadan, denizden ve havadan tüm geçişlerin kontrol altına alınmasıdır” dedi. Netanyahu geçen yıl 22 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada da Batı Şeria’nın ‘ilhak edildiği’ İsrail haritasını göstermişti.

Haberin Devamı

KARA KUVVETLERİ KOMUTANINDAN İSTİFA

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Tamir Yadai’nin ‘kişisel nedenlerden’ istifa ettiğini duyurdu. 3 yıldır görev yapan Kara Kuvvetleri Komutanı Yadai, yerine atanacak ismin netleşmesinin ardından görevi tamamen bırakacak. Bu arada Gazze’de can kaybı 40 bin 819’a, yaralıların sayısı 94 bin 291’e yükseldi. Ayrıca İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da 28 Ağustos’tan beri düzenlediği ‘geniş çaplı’ saldırılarda şu ana kadar 6’sı çocuk 30 Filistinli öldü, 130 kişi yaralandı.