DünyaBöyle patron düşman başına

Böyle patron düşman başına

Paylaş
Böyle patron düşman başına

Avustralyalı bir maden şirketinin sahibi olan iş insanı Chris Ellison’dan çalışanlarının tüm zamanlarını ofiste geçirmesini, öğle yemeği ve kahve molaları da dahil çalışmaya ara vermemelerini istediğini itiraf etti. Uzaktan çalışma sistemine de karşı olduğunu belirten Ellison’un açıklamaları, “Böyle patron düşman başına” sözlerini akıllara getirdi.

Avustralya’da önemli bir madencilik şirketinin sahibi olan Yeni Zelandalı iş insanı Chris Ellison (67), çalışanlarıyla ilgili yaptığı açıklamaları ağızları açık bıraktı. Şirketinin Perth kentindeki merkez ofisindeki çalışanları hedef alan Ellison, gün içinde kimsenin masanın başından ayrılmamasını istediğini itiraf etti. Ellison, “Merkez ofis, birçok çalışanımızın olmak istediği ve çalışmayı sevdiği bir yer. Burada pek çok avantaj sunduk. Çünkü sabah işe geldiklerinde onları gün boyu burada tutmak istiyorum. Binadan çıkmalarını istemiyorum. Birkaç yıl önce, çalışanların öğle yemeğinde ya da kahve almak için dışarı çıkmasının maliyetini hesapladık” dedi.

Haberin Devamı

TEPKİ GÖSTERDİLER

Şirketin merkez ofisinde restoran, spor salonu, psikolog ve kreş hizmeti sunmasına karşın çalışanlarının öğle yemeği ve kahve molaları dahil asla işe ara vermemesini isteyen Ellison, hibrit ve evden çalışmaya da karşı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz yıl uzaktan çalışmayı yasaklayan Ellison, “Sanayi bu durumu kaldıramaz. İnsanların üç gün çalışıp beş günlük ücret almasını ya da dört gün çalışmasını kabul edemeyiz” dedi. Chris Ellison’un sözlerine ise sosyal medyada kullanıcılar tepki gösterdi.