DünyaCanlı yayında düellonun galibi Harris

Canlı yayında düellonun galibi Harris

Paylaş
Canlı yayında düellonun galibi Harris

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimleri öncesi Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump ve adaylıktan çekilen ABD Başkanı Joe Biden’dan bayrağı devralan Demokrat Parti’nin adayı Kamala Harris, 1.5 saat süren ilk canlı yayın düellosunda karşı karşıya geldi. ABC News’ün ev sahipliğinde Philadelphia’da düzenlenen münazara boyunca Harris ve Trump’ın önceden hazırlanan konuşma metinlerine ve prompter kullanmalarına izin verilmedi. Taraflar, iç politikadan ekonomiye, sınır güvenliğinden dış politikaya kadar birçok konuyu tartıştı.

ANA BAŞLIK EKONOMİ

Haberin Devamı

Ülke ekonomisinin 4 yıl öncesine göre daha iyi olduğunu belirten Kamala Harris, rakibi Trump’ın ekonomi için herhangi bir planı olmadığını söyledi. Ülke ekonomisinin berbat bir durumda olduğunu savunan Trump ise ülkenin ekonomisinin içinde bulunduğu durumun sorumlusunun düzensiz göçmenler olduğunu belirtti. Amerikan medya kuruluşu CNN’in canlı yayın sırasında yaptığı ankette tartışmayı izleyen kayıtlı seçmenlerin yüzde 63’ü Harris’in daha iyi performans sergilediği yönünde oy verdi.

TRUMP ZAFER İLAN ETTİ

Münazaranın ardından Cumhuriyetçi aday Trump Donald Trump’ın ekibi, gecenin galibi olduklarını iddia etti. Trump, geceyi bugüne kadar yaptığı en iyi münazara olarak tanımladı. Trump cephesi, “Başkan Trump’ın Amerika için cesur bir vizyon ortaya koyduğunu ve ilk dönemindeki başarıları ekonomiyi canlandırarak, sınırı güvence altına alarak ve ülke genelinde toplumu harap eden suçluları durdurarak nasıl devam ettireceğini gördük” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

HARRİS’TEN YENİ DÜELLO ÇAĞRISI

Harris’in seçim kampanyası ekibi, gecenin sonunda yeni bir canlı yayın düellosu daveti yaptı. Açıklamada, “Amerikan halkı, parlak ışıklar altında bu sonbaharda sandıkta karşılaşacağı seçimi gördü. Kamala Harris ile ileriye gitmek mi yoksa Trump ile geriye gitmek mi? Bu gece bunu gördüler. Ekim ayında yapılacak ikinci düelloda da bunu görmeleri gerek. Başkan Yardımcısı Harris, ikinci bir canlı yayın programına çıkmaya hazır. Peki Trump buna hazır mı?” denildi.