DünyaCenette felaket

Cenette felaket

Paylaş
Cenette felaket

Tayland’ın dünyaca ünlü turistik Phuket adasında toprak kayması felaketi yaşandı. Lüks villalar sular altında kaldı. 13 kişi öldü.

Tayland’ın tatil cenneti Phuket adasındaki Karon ve Chalong bölgelerinde dağlardan gelen sel suları ve heyelan felaketi, yerleşimleri sular altında bıraktı. En az 13 kişi öldü. Ölenlerden sekizi Myanmar’lı, ikisi Rus. Su ve toprak altında kalan yerler arasında lüks villalar ve turistlere kiralanan evler var. Kiraladıkları evin enkazı altında kalan Myanmar’lı çift, ellerinde cep telefonları ve fenerle birbirine sarılmış halde bulundu. 19 kişi yaralandı. 22 Ağustos’u 23 Ağustos’a bağlayan günün erken saatlerinde şiddetli yağışların ardından meydana gelen felaketlere, halk ve turistler uykuda yakalandı.

Haberin Devamı

DAĞLAR YERE İNDİ

Sıradağlardan inen toprak, 50’den fazla ev ve kiralık mülkle en az dört lüks villayı yıktı. Toplam 250 hane zarar gördü. Karon’daki toprak kaymasının göçmen işçilerin konakladığı kamp alanını su ve çamur altında bıraktığı öğrenildi. İçişleri Bakanlığı felaket bölgesine gitti. Bazı bölgelerin yasadışı olarak istila edildiği açıklandı. Tayland bu hafta şiddetli muson yağmurları almıştı. Her yıl muson yağmurları alan ülkede 2011’de yaşanan sel felaketi 500’den fazla kişinin ölümüne ve ülke çapında milyonlarca evin hasar görmesine neden olmuştu.