DünyaÇocuk katilleri

Çocuk katilleri

Paylaş
Çocuk katilleri

İsrail, Gazze’de ateşkesi bozduğu 18 Mart’tan bu yana katliamlarına devam ediyor. UNICEF’in açıklamasına göre; İsrail, Gazze’de son 10 günde 322 çocuğu öldürdü.

İsrail’in Gazze’ye 7 Ekim 2023’te başlattığı saldırılar, 19 Ocak’ta imzalanan ateşkesle son bulmuştu. Ancak İsrail 18 Mart’ta ateşkesi bozup yeniden saldırılara başlamıştı. Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), İsrail’in Gazze’de ateşkesi bozmasının ardından ‘yoğun bombardıman ve kara operasyonu’ nedeniyle 10 günde 322 çocuğun öldürüldüğünü, 609 çocuğun da yaralandığını bildirdi.

Haberin Devamı

15 BİN ÇOCUK ÖLDÜ

UNICEF’ten yapılan açıklamada temel ihtiyaçların sağlanmaması halinde çocuk ölümlerinin artacağı uyarısında bulunuldu. Günde 100’den fazla çocuğun öldürüldüğüne veya yaralandığına dikkat çekilen açıklamada, çocukların çoğunun yerinden edildiği ve derme çatma çadırlar ile yıkık evlerde kaldığı ifade edildi. Gazze’de son 19 ayda 15 binden fazla çocuk öldürülmüştü. İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda toplam can kaybı ise 50 bin 399’a yükseldi.

ATEŞKESİ YİNE DİNLEMEDİ

İsrail, Lübnan ile 27 Kasım’da imzaladığı ateşkesi de sık sık ihlal ediyor. Son olarak 28 Mart’ta İsrail, Lübnan’ın güneyi ve başkent Beyrut’u bir dizi hava saldırısıyla hedef almıştı. İsrail dün de Beyrut’un güneyine saldırı düzenledi. Saldırıda biri kadın 4 kişi öldü, 6 kişi yaralandı. Lübnan makamlarının verilerine göre; İsrail ordusunun ateşkesin sağlanmasının ardından düzenlediği saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

Haberin Devamı