DünyaÇöp savaşı

Çöp savaşı

Paylaş
Çöp savaşı

Kuzey Kore, sınır bölgelerinde içi çöp ve atık dolu balonları, Güney Kore’ye gönderdi. Güney Koreli aktivistlerin Kuzey’e gönderdiği propaganda broşürlerine misilleme olarak gönderilen çöp dolu yaklaşık 200 balon, yerleşim yerlerinin yanı sıra havalimanlarına ve yollara indi.

Kuzey Kore ile Güney Kore arasında uzun yıllardır devam eden gerginlikte ilginç bir misilleme yaşandı. Kuzey Kore, sınır bölgelerinden Güney Kore topraklarına içinde plastik şişeler, ayakkabı parçaları, gübre gibi çeşitli atıklarla dolu 200’e yakın uçan çöp balonu gönderdi. Balonlar, yerleşim yerlerine, sokaklara, otoyollara ve havalimanlarına indi. Güney Koreli yetkililer, halka çöplere dokunmamalarını ve balonları gördükleri yerde güvenlik güçlerine ihbar etmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE GÖNDERDI

Güney Kore ordusuna bağlı askerler, gerekli analizlerin yapılması için çöp balonlarını indikleri yerlerden topladı. Öte yandan Kuzey Kore Milli Savunma Bakanı Yardımcısı Kim Kang İl, Güney Koreli aktivistlerin, daha önce Kuzey’e gönderdiği propaganda broşürlerini geçtiğimiz pazar günü yaptığı açıklama ile aşağılık bir psikolojik savaş olarak nitelendirmiş ve misliyle karşılık verileceğini söylemişti. Kuzey Kore, 2016’da da Güney’e benzer şekilde balonlar göndermişti.