DünyaDevrim Muhafızları'ndan yeni açıklama! Suikasta ABD destek verdi

Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama! Suikasta ABD destek verdi

Paylaş
Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama! Suikasta ABD destek verdi

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 302’nci gününde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası bölgedeki gerilim hiç olmadığı kadar yüksek. Haniye’nin ölümüyle birlikte intikam yemini eden İran’ın İsrail’e saldırı hazırlığı yaptığı biliniyor. Haniye suikastında Mossad’ın parmağı olduğu iddia edildi. İran Devrim Muhafızları Ordusu da Haniye suikastında kullanılan silahı açıkladı ve saldırıya ABD'nin destek verdiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin "odasının dışından gelen şiddetli bir patlama eşliğinde yaklaşık 7 kilogramlık savaş başlığına sahip kısa menzilli bir mermiyle" öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

'SALDIRYI ABD DESTEKLEDİ'

 Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada Haniye suikastının "Siyonist rejim tarafından planlanıp gerçekleştirildiğini" ve "suçlu ABD hükümeti" tarafından desteklendiğini söyledi.

Açıklamada Tahran'ın cevabının "sert ve uygun zaman, yer ve şekilde" olacağı belirtildi.

HAMAS DOĞRULADI: İSRAİL’İN HAVA SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLEN İSİM HAİTHAM BALİDİ

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği dronlu saldırı sonucu aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Tulkarem liderinin de bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İki roketin isabet ettiği araçta yer alan Haitham Balidi’nin saldırıda hayatını kaybettiği Hamas tarafından doğrulandı.

Haberin Devamı

Devrim Muhafızlarından yeni açıklama Suikasta ABD destek verdi

ABD BASINI "İÇERİDEN YAPILDIĞINI" İDDİA ETMİŞTİ

Amerikan New York Times gazetesi, önceki gün yaptığı haberde, Haniye'nin Tahran'da kaldığı ve sıkı güvenlik önlemleri altında korunan misafirhaneye gizlice sokulmuş bir patlayıcı ile öldürüldüğünü iddia etmişti.

Haber, iki İranlı ve bir Amerikalı görevlinin de aralarında bulunduğu yedi Ortadoğulu yetkiliye dayandırılmıştı.

Yetkililere göre bomba yaklaşık iki ay önce misafirhaneye saklanmıştı. Misafirhane, Devrim Muhafızları Kolordusu tarafından işletiliyor ve korunuyor.

Devrim Muhafızlarından yeni açıklama Suikasta ABD destek verdi

New York Times'a konuşan beş yetkili, Haniye'nin misafirhanedeki odasında olduğu doğrulandıktan sonra bombanın uzaktan patlatıldığını öne sürmüştü.

Patlamada Haniye'nin korumalarından biri de hayatını kaybetti.

Ortadoğulu yetkililere göre Haniye, Tahran'ı ziyaret ettiğinde birkaç kez daha bu misafirhanede kalmıştı.