DünyaDışişleri Bakanlığı: İsrail’in onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz

Paylaş
Dışişleri Bakanlığı: İsrail’in onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Han Yunus'ta gerçekleştirdiği katliama yönelik yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi'nde 41 bin insanı katleden İsrail işgal ordusu dün gece saatlerinde, bir kez daha güvenli bölge ilan ettiği El Mevasi kampını savaş uçaklarıyla bombardımana tuttu.

Haberin Devamı

Savaştan kaçanların sığındığı devasa çadır kamplardan oluşan El Mevasi, Akdeniz kıyısında bir alan. Refah ve Han Yunus şehirleri arasındaki bölgede gece yarısındaki sessizlik, savaş uçaklarının gürültüsüyle bozuldu.

Anadolu Ajansı'nın dünyaya servis ettiği fotoğraflarda, birçok görevli ve sivilin saldırıya hedef olanları kurtarmak için elleriyle ve küreklerle toprağı kazdığı görüldü.

Evlerini terk etmek zorunda kalan Gazze Şeridi sakinlerinin sığındığı çadırları yok eden hava saldırısında korkunç görüntüler ortaya çıktı, can kaybı sürekli arttı. Saat 02.00 sularında sekiz olarak duyurulan can kaybı, sabah 40'ı aştı. Filistinli yetkililer, İsrail bombardımanında en az 60 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in saldırısına yönelik yaptığı açıklamada, "İsrail’in Han Yunus’ta ilan ettiği sözde 'insani bölge'de sivillerin kaldığı çadırlara saldırarak onlarca Filistinliyi katletmesini lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.