DünyaDışişleri'nden Donald Trump'a yapılan saldırıya tepki

Dışişleri'nden Donald Trump'a yapılan saldırıya tepki

Paylaş
Dışişleri'nden Donald Trump'a yapılan saldırıya tepki

Dışişleri Bakanlığı, ABD'de Trump'a yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklamasında, 'Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez' ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şöyle:

Haberin Devamı

Donald Trump’a, Pennsylvania eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz. Söz konusu suikast girişimi, aynı zamanda halkın iradesine yapılmış bir saldırıdır. Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez.

Dışişlerinden Donald Trumpa yapılan saldırıya tepki

NE OLDU?

ABD başkan adayı Donald Trump'a, mitingde yaptığı konuşma sırasında ateş açıldı. Kulağından yaralanan Trump, kürsüden indirildi. Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı. ABD Başkanı Joe Biden da düzenlediği basın toplantısında herkesin saldırıyı kınaması gerektiğini belirterek, "ABD'de bu tür hastalıklı şiddete yer yok" dedi. Son dakika haberine göre saldırganın kimliği belli oldu. Öte yandan FBI, saldırganın öldürüldüğü duyurdu.

Haberin Devamı