DünyaDolandırıcıların inşa ettiği şehir

Dolandırıcıların inşa ettiği şehir

Paylaş
Dolandırıcıların inşa ettiği şehir

Bulgaristan Sliven’de son zamanlarda hızla yeni binalar ve kumarhanelerin inşa edilmesinden şüphelenen bir dedektif, İngiltere’nin en büyük sosyal yardım dolandırıcılığını ortaya çıkardı. Sistemdeki açıktan yararlanan Bulgarlar, İngiltere’den ayda 2 bin 500 sterlin maaş alıyordu. ‘Havadan gelen’ para da yeni binalar gibi yatırımların yanı sıra lüks ürünlere harcanıyordu.

İngiltere’nin en büyük sosyal yardım dolandırıcılığı, sakin bir Bulgar kentinde dolandırıcıların ‘baronlar gibi yaşadığını’ gören bir dedektif tarafından ortaya çıkarıldı. Bulgaristan’ın Sliven kentinde dedektif Vassil Panayotov, yerel halkın tasarımcı kıyafetleri giydiğini ve inşa edilen mülklerin sayısında büyük artış olduğunu fark ettikten sonra şüphelenmeye başladı. Kasabaya gözle görülür para akışıyla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’YE GİTMEDEN

Binlerce kişinin ülkeye hiç adım atmamalarına rağmen İngiltere’den ayda 2 bin 500 sterline kadar yardım aldığını keşfetti. Dolandırıcılığın boyutu 54 milyon sterline (2.2 milyar lira) ulaşıyordu. Dedektif Panayotov, İngiliz yetkililere haber verdi. Olayla ilgili Galina Nikolova (38), erkek arkadaşı Stoyan Stoyanov (27), Tsvetka Todorova (52), Gyunesh Ali (33) ve Patritsia Paneva (26) 5 Mayıs 2021’de tutuklandı. Davanın ilk duruşması önceki gün görüldü.

KOMİSYON ALIYORLARDI

Açıklanan iddianameye göre çete; kendisine başvuranlara İngiliz sosyal yardım sistemindeki bir boşluktan yararlanarak bu ülkeden aylık yardım bağlatıyordu. Çete buna karşılık 500 ila 800 sterlin (20.500-32.800 TL) arasında tek seferlik komisyon alıyordu. Çetenin 6 bin müşterisi olduğu belirlendi. Zanlıların evlerine yapılan baskında lüks saatler, otomobiller ve tasarım ürünlerinin yanı sıra bir bavulun içinde 750 bin sterlin (30.7 milyon lira) nakit bulundu. Havadan gelen bu para ise bir anda kasabayı ‘zenginleştirmişti’. Hızla yeni binalar inşa edilmeye, kumarhaneler açılmaya, insanlar lüks kıyafetler giymeye başlamıştı.

Haberin Devamı

 Dolandırıcıların inşa ettiği şehir

Bu bavulun içi 750 bin sterlinle doluydu. Operasyonda deste deste para ele geçirildi.