DünyaEle ele tutuşma tuşu

Ele ele tutuşma tuşu

Paylaş
Ele ele tutuşma tuşu

Birbirine binlerce kilometre uzakta yaşayan sevdikleriyle el ele tutuşmak isteyenler için yeni bir teknoloji geliştirildi. Bir tuşla bu his yüklenebilecek.

PARMAK UCUNDA

Haberin Devamı

İngiltere’de University College London’da (UCL) yeni bir temas teknolojisi geliştirildi. Makine Mühendisliği bölümündeki robotikçi ekip, uzak mesafe ilişkilerinde aradan engelleri kaldırmayı hedefledi. Binlerce kilometre ötedeki sevenlerin birbirinin elini tutma hissini yakalaması için yumuşak bir parmak ucu cihazı kullanılabilecek. Uzmanlar, insan vücudundaki en karmaşık hislerden biri olan dokunma hissini gerçekçi bir şekilde sağlayan yumuşak bir parmak ucu cihazı tasarladı.

UZAKTAN TEŞHİS

Cihazın sistemi, birden fazla alanda farklı hız ve güçlerde titreşimler kullanarak insan parmağındaki dört dokunma reseptörünün tümünü simüle ederek çalışıyor. Örneğin bu cihaz ile Londra’daki bir kişi Sidney’de ölmek üzere olan bir akrabasının elini son kez tutabilecek ve her ikisi de dokunma hissini gerçek zamanlı olarak hissedebilecek. Ayrıca diyabet gibi dokunma kaybı durumları için bir teşhis aracı olarak da kullanılabilecek. Hatta cerrahların sağlıklı ve kanserli dokuyu ayırt etmek için de faydalanması mümkün olacak.

Haberin Devamı