DünyaElektronik sigara ciğerini deldi

Elektronik sigara ciğerini deldi

Paylaş
Elektronik sigara ciğerini deldi

İngiltere’de 17 yaşındaki Kyla Blight haftada 400 sigaradan alınacak nikotine eş değer elektronik sigara tüketiyordu. 2 yıldır süren bu alışkanlığı sonucunda ciğerleri iflas etti. Akciğerinde delik açılan genç kız hastaneye kaldırıldı. 5.5 saatlik operasyonla akciğerinin bir bölümü alınan Kyla ölümden döndü.

İngiliz Kyla Blight (17) 2 yıl önce daha 15 yaşındayken tamamen zararsız olduğunu düşünerek elektronik sigaraya başlamıştı. Ancak bu alışkanlık kısa sürede bağımlılık haline geldi. Haftada 400 sigaradan alınacak nikotine eş değer elektronik sigara içmeye başladı. Genç kız Kasım 2023’te kalp krizi geçirdi. Buna rağmen elektronik sigara kullanmaya devam etti. 11 Mayıs’ta bir arkadaşının evinde kalırken aniden yere yığıldı ve morarmaya başladı. Arkadaşı, Kyla’nın babası Mark Blight’a (61) haber verdi.

Haberin Devamı

AKCİĞERİ SÖNMÜŞTÜ

Mark Blight, kızını hastaneye yetiştirdiğinde Kyla’nın kalbi durmak üzereydi. Kyla’nın akciğerinde hava kabarcığı oluşmuş, sonra da patlayarak delik haline gelmişti. Bu nedenle genç kızın akciğeri sönmüştü. 5.5 saatlik operasyonla Kyla’nın akciğerinin bir bölümü alındı. Ölümden dönen Kyla, 2 haftalık tedavinin ardından taburcu edildi. Mark Blight “Son birkaç haftadır Kyla ile cehenneme gidip geldim. Bunu sadece elektronik sigaraya bağlıyorum. Buna neden olan şey elektronik sigaradan başkası olamaz” dedi.