DünyaElvis Presley’in evi hacizden satılıyor

Elvis Presley’in evi hacizden satılıyor

Paylaş
Elvis Presley’in evi hacizden satılıyor

Rock müziğin efsane ismi 1977’de ölen Elvis Presley’in ABD Memphis’teki evi ve mezar yeri olan Graceland, yarın haciz nedeniyle açık artırmaya çıkacak.

Elvis’in tek çocuğu olan merhum Lisa Marie Presley’in 2018’de Graceland’i teminat göstererek 3.8 milyon dolarlık kredi aldığı öne sürüldü. Krediyi veren Private Lending adlı şirket, Lisa Marie’nin geçen yıl 54 yaşında ölmeden önce parayı geri ödemediğini iddia ediyor. Lisa Marie’nin kızı ve malikanenin tek varisi Riley Keough (34) ise annesinin şirketten kredi çekmediğini öne sürüyor.

Haberin Devamı

‘SAHTE İMZA’ İDDİASI

Riley Keough, annesinin tapu üzerindeki imzalarının sahte olduğunu iddia ediyor. Belgelerde adı geçen noter de böyle bir krediyle alakası olmadığını söyleyerek imzaların sahte olduğunu öne sürdü. Riley Keough ‘hileli’ olduğu iddiasıyla satışa dava açtı. Önceki gün satışla ilgili geçici bir kısıtlama emri çıkartıldı. Dava bugün görülecek. Elvis Presley, Graceland’i 1957’de 102 bin 500 dolara satın almıştı. Graceland 1982’de müze olarak halka açıldı. 13.8 dönümlük mülk, her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.