Dünya En zengin aileye kölelik cezası

En zengin aileye kölelik cezası

Paylaş
En zengin aileye kölelik cezası

İngiltere’nin en zengini olan Hinduja Ailesi, İsviçre’deki malikanesinde çalışanlarını köle gibi çalıştırmaktan hapse mahkum edildi.

47 milyar dolarlık servetleriyle İngiltere’nin en zengin ailesi olan Hint asıllı Hinduja ailesi, çalışanlarını sömürmekten yargılandı. İsviçre’nin Cenevre Gölü kıyısındaki malikanelerinde çalışan Hint işçiler, aileye dava açmıştı. İşçiler, 18 saatlik bir vardiya için kendilerine 8 dolar ödendiğini, bu miktarın İsviçre yasalarına göre 10’da birinden bile daha az olduğunu açıklamıştı. Ayda 220-400 İsviçre Frangı arasında maaş alan işçiler, bunun sefalet anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca aile üyeleri, işçilerin pasaportlarına el koyup, ev personelini yasadışı yollarla İsviçre’ye sokup çıkardıkları iddiasıyla insan kaçakçılığı suçlamasıyla da yargılandı.

Haberin Devamı

KÖPEKLERİN GİDERİ DAHA ÇOK

Davanın savcısı, ailenin evdeki köpeklerine, sözleşmelerinde çalışma saatleri ya da izin günleri belirtilmeyen işçilere harcadıklarından daha fazla para harcadıklarını iddia etti. Hindujalar üç çalışanla mahkeme dışında gizli bir uzlaşmaya vardı, ancak savcılık suçlamaların ağırlığı nedeniyle davayı sürdürmeye karar verdi. İsviçre mahkemesi, Prakash Hinduja (78) ve karısı Kamal’ı (75) dört buçuk yıl hapis cezasına çarptırdı. Oğulları Ajay ve karısı Namrata da istismar ve yasadışı istihdamdan suçlu bulunarak dört yıl hapis cezası aldı. Aile üyeleri insan kaçakçılığı suçlamalarından ceza almadı. Ailenin avukatı, kararı temyize taşıyacaklarını açıkladı.

Ajay Hinduja ve karısı Namrata, avukatları Robert Assael ile Cenevre’deki duruşmaya katıldı.

Haberin Devamı

Aile, 1914 yılında kurulan ve gemicilik, bankacılık ile medya alanlarında faaliyet gösteren
çok uluslu bir holding olan Hinduja grubunun sahibi. Prakash ve Kamal Monako’da yaşıyor
ve ailenin Londra’da Raffles London oteli de dahil olmak üzere gayrimenkulleri var.