Eski cihatçı İdlib'de suşi restoranı açtı
Şam rejimi Suriye’nin çoğunda kontrolü sağlayınca ‘işsiz kalan’ silahlı muhaliflerden Shakhbanov, İdlib’de suşi restoranı açtı. Türkiye’den ithal malzeme ile karidesli, yengeçli ürünler satıyor.
Rusya’nın özerk cumhuriyetlerinden olan Dağıstan’tan 2015 yılında Suriye’ye gelen ve Feylak üş-Şam grubuna dahil olarak rejim güçlerine karşı beş yıl savaşan 37 yaşındaki İslam Shakhbanov, silahını asarak İdlib’de suşi restoranı açtı.
Fransız haber ajansı AFP’nin haberine göre Rus cihatçı, Şam rejiminin ülkenin büyük bölümünde kontrolü yeniden sağlamasıyla birlikte “işsiz” kalan yabancı savaşçılardan biri ve silahlarını vasabi ile değiştirdi.
MALZEME TÜRKİYE’DEN
Daha önce Pakistan, Endonezya, Suudi Arabistan gibi ülkelerde bulunan Shakhbanov, seyahatleri sırasında Japon mutfağını denediğini ve çok beğendiğini, 3 milyon kişinin yaşadığı İdlib’de bir suşi restoranı açmaya karar verdiğini anlattı.
Eski cihatçı yeni suşici Shakhbanov, zencefil turşusu, soya sosu, karides ve hatta yengeç gibi malzemelerinin çoğunu Türkiye’den ithal ediyor. Restoranda suşi dürüm 60 Türk Lirası’na satılıyor. Bu, İdlib’de popüler olan büyük bir ekmek arası döner fiyatının iki katı.
Daha fazla müşteri için menüye kızarmış ürünler ekleyeceğini anlatan Shakhbanov, savaşa dönebileceğini de söyledi.