Dünya Evlatlıkları köle yaptılar

Evlatlıkları köle yaptılar

Paylaş
Evlatlıkları köle yaptılar

ABD’nin Batı Virginia eyaletinde zengin bir çift, evlat edindikleri siyah çocukları köle olarak çalıştırmak ve ahırda tutmaktan hapse atıldı.

ABD’nin Batı Virginia eyaletinde Jeanne Kay Whitefeather (62) ve Donald Ray Lantz (63) çifti, üçü siyah beş çocuk evlat edindi. 16, 14, 11, dokuz ve altı yaşlarındaki beş çocuğu da korkunç şartlarda yaşamaya mahkum ettiler. Çiftin, beş dönümlük arazide yer alan evlerindeki barakadaki tuhaflıklar komşuların dikkatini çekti. Bir komşu, çocuk esirgeme kurumuna ihbarda bulundu. Polis, düzenlediği baskında 16 yaşında bir kız ve 14 yaşındaki bir erkek çocuğun, sadece 6x5 metre ebatlarındaki bir barakada, ışıksız, yataksız, aç, susuz ve kilitli tutulduğunu belirledi. Çift, odaya kamera yerleştirerek çocukları gözetim altında tutuyordu.

Haberin Devamı

ZORLA ÇİFTÇİLİK

Çocuklar sağlıksızdı ve vücutlarında yaralar vardı. Aynı baskında 9 yaşındaki evlatlık çocuk evin içinde bulundu. Üç saat sonra Lantz, 11 yaşındaki erkek evlatlığıyla, karısı da 6 yaşındaki kız evlatlığıyla ortaya çıktı. Çocuklar ifadelerinde zorla çalıştırılıp kilitli tutulduklarını anlattı. Komşular da çocukların ana mülke girmesine izin verilmediğine, çiftçilik yapmaya zorlandıklarına dair tanıklık yaptı. Tutuklanan çift, önce 295 bin dolar kefalet karşılığında serbest kaldı. Daha sonra kefalet ücretlerinin 500 bin dolara çıkarılmasıyla yine tutuklandılar. Davaya bakan savcı, çiftin çocuklar üzerinden para kazanması gerekçesiyle kefalet ücretlerinin çocuklar adına bir fona aktarılmasını istedi.

Haberin Devamı