DünyaFinal kaosu

Final kaosu

Paylaş
Final kaosu

ABD’de düzenlenen Amerika Futbol Şampiyonası Copa America’nın finali önceki gece Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda Arjantin ile Kolombiya arasında oynandı.

Maçı 1-0 kazanan Arjantin, kupanın sahibi oldu. Ancak geceye maçtan önce yaşananlar damgasını vurdu. Taraftarlar 32 derece sıcaklıkta stadyumun önünde toplanmaya başladı. Sıkı güvenlik önlemleri nedeniyle taraftarların içeri alınması uzadı. Bu da kalabalığın yoğunlaşmasına yol açtı. Bunun üzerine Kolombiyalı taraftarlar kapıya hücum etti. Metal kapıları kıran taraftarlar stadyuma girdi. Diğer taraftarlar da oraya yönelince izdiham tehlikesi oluştu.

Haberin Devamı

BİLETSİZ TARAFTARLAR

Ezilme tehlikesine karşı organizatörler, tehlikeli olabilecek bir izdihamı önlemek için tüm kapıları açmaya karar verdi. Maçın başlama saati de 20.00’den (TSi 03.00) 21.15’e (TSİ 04.15) ertelendi. Stadyum yetkililerine göre; kalabalık azaldıktan sonra güvenlik tüm kapılarda normal giriş prosedürlerine devam etti. Tabii bu süreçte biletsiz taraftarlar da stada girdi. Bazı Kolombiyalı taraftarların havalandırma deliklerinden sürünerek stadyuma girdiği görüldü. 65 bin kişilik stadda 72 bin kişi toplandı. Bu durum, bilet için 2 bin dolar ödeyen taraftarların tepkisine yol açtı.