DünyaFirari katil polis çıktı

Firari katil polis çıktı

Paylaş
Firari katil polis çıktı

ABD’de cinayetten 20 yıldır en çok arananlar listesinde olan firari adam, Meksika’da polis memuru olarak çalışırken yakalandı.

ABD’nin Ohio eyaletinde 2004’te bir barın önünde kanlı bir silahlı saldırı meydana geldi. Round House Bar adlı mekanda 25 yaşındaki Benjamin Becarra başından vurularak öldürüldü. Becarra, olaydan birkaç hafta önce barda bir kavgata karışmıştı. Becarra’nın katilinin Antonio ‘El Diablo’ Riano olduğu belirlendi. Riano için arama emri çıkarıldı. Ve bu sırada birçok farklı takma adı olduğu, farklı kimlikler kullanmak için sahte belgeler düzenlediği tespit edildi. Başka suçlara da karıştığı ihtimali güçlendi.

Haberin Devamı

İADE EDİLDİ

Polis, duruşmalara gelmeyen Riano’yu 2005’ten itibaren ‘En Çok Arananlar’ listesine aldı. Meksikalı olan Riano’nun ülkesine kaçtığı anlaşıldı. 2018’de iade talebi yapıldı. Ancak bir türlü yakalanamadı. Sonunda izi bulundu. Meksika’da 20 yıldır polis memuru olarak çalıştığı öğrenildi. 72 yaşındaki Riano, geçen perşembe başkent Mexico City’de yakalanıp ABD’li yetkililere teslim edildi. Ailesi Oaxaca kentinde yaşadığı için bulunmasının uzun sürdüğü belirtildi. Birinci dereceden cinayetle yargılanacak.