Dünya First Lady olacaktı

First Lady olacaktı

Paylaş
First Lady olacaktı

ABD’li köşe yazarı Maureen Callahan’ın yazdığı ‘Ask Not: The Kennedys and the Women They Destroyed’ adlı kitap büyük yankı uyandırdı. Kitapta, Kennedy ailesinin zarar verdiği kadınların hikayeleri, hiç bilinmeyen yönleriyle ele alındı. Kitabın en ses getiren bölümleri ise kuşkusuz, henüz 36 yaşında kariyerinin zirvesindeyken 1962’de yatağında ölü bulunan efsanevi aktris Marilyn Monroe ile ilgili olanlardı. İşte kitaptaki en öne çıkan iddialar...

Marilyn Monroe, dönemin evli ABD başkanı John F. Kennedy (JFK) ve onun evli kardeşi Robert ‘Bobby’ Kennedy ile eş zamanlı ilişkiler yaşadı. Frank Sinatra da birlikte olduğu isimlerden biriydi.

Haberin Devamı

Marilyn iki Kennedy’nin de onu istediğini biliyordu ve o da ikisini birden istiyordu.

JFK’nin 19 Mayıs 1962’deki doğum günü davetinde sahneye çıkmadan önce kuliste Bobby Kennedy ile ilişkiye girdiği için sahneye geç çıktı.

JFK, ikinci dönemde seçildiğinde karısı Jackie’yi terk edip Marilyn ile evleneceğini söylemişti. Marilyn, first lady olacağına inanıyordu.

Marilyn, o gece Alman aktris Marlene Dietrich gibi görünmek istiyordu. Binlerce yapay elmastan oluşan elbisesini, onun Fransız kostümcüsü Jean Louis’e diktirmişti.

1962’deki doğum günü partisine first lady Jackie Kennedy, Marilyn Monroe’dan çok rahatsız olduğu için katılmadı. O geceden sonra da kocası JFK’e Monroe ile görüşmesini yasakladı. Aksi takdirde boşanacağını söyledi. JFK bir daha görüşmeme sözü verdi.

Haberin Devamı

KOCASI UTANIYORDU

Ciddi bir bel ameliyatı sonrası uzun süren hastane yatışı sırasında JFK, Marilyn’in posterini hastane yatağının yanına astırmıştı. Poster, bilinçli olarak ters şekilde asılmıştı, böylece Marilyn’in kasığı Jack’in göz hizasında kalıyordu. 

Marilyn Monroe, ünlü oyun yazarı Arthur Miller ile üçüncü evliliğinin ikinci haftasında, onun günlüğünü buldu. Günlükte kocası, Marilyn hakkında “acınası ve öngörülemeyen bir zavallı” yazmıştı. Ayrıca ondan utanç duyduğunu itiraf etmişti.

Kennedy ailesi, Marilyn’in evli Bobby ile ilişkisini hoş karşılıyordu. Hatta Bobby’nin kız kardeşi Jean, mektubunda Marilyn’e onları çift olarak kabul ettiklerini söylemişti.

Bobby ve JFK, FBI ve CIA’nın Marilyn’in evini ve telefon hattını dinlediğine inanıyordu. Marilyn’in ölümünden sonra, FBI onun Los Angeles’taki evinden belirli telefon kayıtlarını kaldırma emri vermişti. Marilyn’in 25-30 Haziran arasında Bobby’nin iş yerini sekiz kez aradığını gösteren kanıtlar 1980’lerde ortaya çıkmıştı.

Raporlara göre Marilyn, 20 Temmuz’da kürtaj yaptırmıştı. Bebeğin Bobby’nin olabileceği düşünülüyordu.