Dünya Fransa'da polis cinayeti

Fransa'da polis cinayeti

Paylaş
Fransa'da polis cinayeti

Paris’in batısındaki banliyöde polisin ‘dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle Cezayirli gencin vurularak öldürülmesi sonrası isyan çıktı. Sokaklar ateşe verildi.

Paris’in batısında bulunan Nanterre, banliyösünde Nael M. adlı 17 yaşındaki genç polis tarafından yakın mesafeden vurularak öldürüldü. Olay anı sosyal medyaya yansıyınca sokaklar karıştı. Çünkü videoda bir polis memurunun silah sesi duyulmadan önce bir otomobil sürücüsüne camdan silah doğrulttuğu görülüyor. Otomobil daha sonra çarparak duruyor.

Haberin Devamı

Videoda, “Kafandan vurulacaksın” denildiği de duyuluyor. Bu kaza sonrası Nael M. öldü. Göğsünde kurşun izi çıktı. Araçta iki kişi daha olduğu, birinin kaçtığı, reşit olmayan diğerinin de tutuklandığı açıklandı.

İKİNCİ ÖLÜM

Orantısız güç uygulamakla suçlanan polis teşkilatına karşı eylemler patlak verdi. Otomobiller ve çöpler ateşe verildi, otobüs durakları yıkıldı. 1200 polis görevlendirildi. Nael, Fransa’da bu yıl polis tarafından trafikte öldürülen ikinci kişi oldu. ‘Dur’ ihtarına uymadığı için öldürüldüğü açıklanan gencin daha önce de polis ikazlarına uymamaktan adli sicil kaydı olduğu açıklandı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Silahı ateşleyen polis tutuklandı. En az 31 gösterici gözaltına alındı, 25 polis yaralandı. Kylian Mbappe dahil Fransız futbolcular polis şiddetini kınadı.

Haberin Devamı