DünyaGaemi kabusu hayatı durdurdu

Gaemi kabusu hayatı durdurdu

Paylaş
Gaemi kabusu hayatı durdurdu

Gaemi tayfunu, Asya’nın güneydoğusunda etkili oluyor. İlk olarak Filipinler’i vuran Gaemi tayfunu, şiddetli rüzgar ve aşırı yağış ile önüne kattığı her şeyi sürükledi. En az 13 kişi yaşamını yitirdi. Tayvan, Gaemi tayfunu nedeniyle kapanma kararı aldı. Ülke genelinde, okullar, iş yerleri ve turistik yerler kapatıldı hayat durma noktasına geldi. Şehir ve kasabalar su altında kaldı.

Asya’nın güney doğusunda etkili olan ve rüzgar hızı saatte 183 kilometreye çıkan Gaemi tayfunu, Filipinler’de muson yağmurlarıyla birleşti. Ülke genelinde beş gün boyunca etkili oldu. Ağaç devrilmesi, heyelan ve boğulma gibi nedenlerle en az 13 kişi yaşamını yitirdi, 600 bin kişi ise evini kaybetti. Sokakların yer yer göğüs hizasına kadar su altında kaldığı Filipinler’de Carina olarak adlandırılan Gaemi, yavaş yavaş etkisini yitirerek kuzeye doğru ilerlemeye başladı.

Haberin Devamı

Gaemi kabusu hayatı durdurdu

TAYVAN’DA ETKİLİ OLUYOR

Tayvan, hızla kendisine doğru gelen Gaemi tayfunu için sıkı önlemler aldı. Ülke yönetimi, Gaemi’nin etkili olacağı süre boyunca okulları tatil etti, borsada işlemleri durdurdu, işyerlerini ve turistik bölgelerde kapatma kararı aldı. Tayvan halkı evlerinde sığınaklara saklandı. Dün sabah saatlerinde Tayvan’a ulaşan Gaemi, ülkenin doğusunda etkili olmaya başladı. Tayvan’ın dağlık olan Hualien kentinde heyelan riski nedeniyle 4 bin kişi tahliye edildi. Çok sayıda şehir ve kasaba su altında kalırken şiddetli rüzgar, önüne kattığı her şeyi uçurdu. Yetkililer, halkı dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Gaemi kabusu hayatı durdurdu