Dünya‘Geleceğe Dönüş’ geleceği bildi

‘Geleceğe Dönüş’ geleceği bildi

Paylaş
‘Geleceğe Dönüş’ geleceği bildi

Hollywood yapımı gişe rekorları kıran film serisi ‘Geleceğe Dönüş’ün 1985’ten 2015’e yapılan zaman yolculuğu sırasında günümüzdeki teknolojiyi yakın bir tahminle tutturduğu gözlendi. 2015 yılında geçen serinin ikinci filmindeki VR gözlük, görüntülü konuşma, parmak izi güvenliği, mobil ödeme gibi teknolojilerin bugün kullanılıyor olması filmin öngörülerinin tuttuğunu gösterdi.

HÂLÂ POPÜLERLİĞİNİ KORUYOR

Haberin Devamı

Başrollerini Michael J. Fox ve Christopher Lloyd’un oynadığı Hollywood yapımı ‘Geleceğe Dönüş’ filmi üçlemesi ilk filmin üzerinden 39 yıl geçmesine rağmen hâlâ popülerliğini koruyor. Yönetmen Robert Zemeckis ve Yürütücü Yapımcı Steven Spielberg’in çektiği bilim kurgu macera tarzındaki filmde karakterlerden mucit Emmett Brown’un geliştirdiği makineyle zamanda yolculuk yapan Marty McFly’ın serinin ikinci filminde 1985’ten 2015’e geldiği bölümlerde öngürülen teknolojinin tamamı olmasa da günümüzde kullandığımız pek çok teknoloji ile uyuştuğu dikkat çekti.

‘Geleceğe Dönüş’ geleceği bildi

BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ BİLDİ

Filmde kahramanların 1985’ten 2015’e yaptıkları zaman yolculuğunda karşılaştıkları görüntülü konuşma, parmak izi güvenliği, VR Gözlükler, hologram, mobil ödeme gibi teknolojilerin günlük hayatta kullanıldığı gösterilmişti. Filmin vizyona girdiği 1985 yılında bu teknolojiler hayali olarak görülse de bugün, büyük bir çoğunluğunun günlük hayatta kullanılıyor olması filmin hayranları tarafından ‘Geleceğe Dönüş’ kehanetleri olarak yorumlanıyor. Tüm bunların yanı sıra günümüzle ilgili bilim kurgu filmi pek çok şeyi tahmin etmiş olsa da en büyük yanılgı ise uçan arabalar, havadaki otoyollar ve ıslandığında saniyeler içinde kendi kendine kuruyan kıyafetler oldu.

Haberin Devamı

 ‘Geleceğe Dönüş’ geleceği bildi

Geleceğe Dönüş’te mucit doktor Emmet Brown, geliştirdiği DeLorean marka aracı zaman makinesi haline getirmişti.