DünyaGençler çevrimiçi şöhret peşinde

Gençler çevrimiçi şöhret peşinde

Paylaş
Gençler çevrimiçi şöhret peşinde

İngiltere’deki araştırmada 24 yıl içinde kız ve erkek çocukların hayallerini süsleyen mesleklerdeki değişim ortaya çıktı. Gençler artık doktorluktan çok çevrimiçi şöhreti hedefliyor.

İngiltere’de çokuluslu telekomünikasyon şirketi BT Group, 11-15 yaş grubundaki çocukların kariyer hedeflerini araştırdı. 2000 yılındaki hedeflerle bugünkü hedefler karşılaştırıldı. İnternetin yaygınlaşmasıyla çocukların meslek arzularında da radikal değişiklikler meydana geldi. Çocuklar arasında 2000’lerin başında popüler olan doktorluk, öğretmenlik, hemşirelik, işletme yöneticiliği gibi meslek dallarının yerine çevrimiçi yıldız olmak, çevrimiçi içerik üreticisi olmak ve teknoloji işleri öne çıktı

Haberin Devamı

ERKEKLER AVANTAJLI

Araştırma, son 20 yıldaki bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) eğitiminin işgücü üzerinde net bir etkisi olduğunu ortaya koydu. Ancak veriler aynı zamanda bir cinsiyet dengesizliğine de işaret etti. Çünkü kızlara kıyasla daha fazla erkek STEM işlerine uygun olduğunu iddia ediyor ve STEM’de kariyer seçme olasılıkları daha yüksek oluyor. Zira erkek çocuklar tarafından hayal edilen ilk beş işin dördü, video oyunu tasarımı ve yazılım mühendisliği de dahil olmak üzere STEM ile ilgili. STEM meslekleri kızların ilk 10 listesinde de yer alıyor ancak, daha az.

Gençler çevrimiçi şöhret peşinde