DünyaHakikat borcu

Hakikat borcu

Paylaş
Hakikat borcu

ABD’de babaları faili meçhul cinayete kurban giden iki kız kardeş, büyüyünce babalarının katilini bulmak için harekete geçti. 17 yıllık çabaları sonunda bir şüphelinin yakalanmasını sağladılar.

ABD’nin Missouri eyaletindeki küçük Bonne Tere kentinde 1989’da işlenen bir cinayet bir türlü aydınlatılamıyordu. 29 yaşındaki Jimmie Wade Martin, 13 Ekim 1989 gecesinde mahalledeki bir mekana gitmiş ve sabaha karşı cesedi sokakta bulunmuştu. İkiz kızları Angela ve Andrea, o zaman 11 yaşındaydı. Katil bulunamadı. Dosya kapandı. İkizler, 2007’de 29 yaşına geldiklerinde katili bulmak için harekete geçti. “Çocukken 29 yaşı büyük sanıyorduk. Biz 29 olunca, babamızın ne kadar genç öldüğünü fark ettik” dediler. Ancak davanın açılmasıyla ilgili başvuruları olumsuz sonuçlandı. Aramaktan, kanıt toplamaktan vazgeçmediler. 2020’de, iki kuzenlerinin de desteğiyle ‘Small Town Forgotten’ adlı bir podcast yayını yapmaya başladılar.

Haberin Devamı

AŞK SUÇLAMASI

Bu yayın ses getirdi. 2021’in başlarında savcılık davayı yeniden açtı. Ve bu ay da polis 69 yaşındaki Wesley Paul Marler’ı şüpheli olarak tutukladı. Suçlamaları reddeden Marler, cinayetle değil ama birinci dereceden saldırıyla suçlanıyor. İkizler, Marler’ın babalarını kendi karısıyla birlikte olmakla suçladığını öğrenmişti. O dönemde anne ve babalarının evliliği de zordaydı. Kasaba sakinleriyle yaptıkları konuşmalarla da Marler ile babaları arasındaki gergin geçmişi öğrenmişlerdi. Bu ayrıntıları podcast’te konu ettiler. Savcılık, tutuklama talebini neye dayanarak yaptığını açıklamadı. İkiz kardeşler, babalarına olan hakikat borcunu ödemek için cinayeti aydınlatmaya kararlı olduklarını söyledi.

Haberin Devamı