DünyaHalktan anti turist işgali

Halktan anti turist işgali

Paylaş
Halktan anti turist işgali

İspanya’nın Mallorca adasında yerli halk turistleri protesto etmek için plajları işgal etti. Sokaklara turist karşıtı sloganlar yazıldı.

İspanya’nın Akdeniz’de bulunan Balear Adaları’ndaki en büyük ada olan Mallorca’da yerli halk turistlere karşı örgütlendi. Halk, adanın başkenti Palma de Mallorca’da ‘Mallorca Platja Tour’ (Mallorca Sahil Turu) adlı kampanya grubu üzerinden toplandı. Bir plajı işgal ettiler. Protesto grubu, kitle turizminin yerel halk için kira fiyatlarını yükseltmesine tepkili. Bu durumun kamu hizmetleri üzerinde baskı oluşturduğunu ve yönetimin halkın ihtiyaçlarına cevap vermediğini söylüyorlar. Deniz kirliliği, trafik sıkışıklığından da kontrolsüz kitle turizmini sorumlu tutuyorlar. Sokaklara “Benim sefaletim, senin cennetin”, “Turistler evinize gidin” gibi sloganlar yazıldı.

Haberin Devamı

SEFERBERLİK ÇAĞRISI

Seferberlik çağrısı yapan grup, “Sahillere yakın yaşayan tüm sakinleri plajlarımızı kurtarmak ve eskisi gibi tadını çıkarmak için oraya gitmeye davet ediyoruz. Sahillerin herkese ait olduğunu, kamusal bir varlık olduğunu ve kendimizi teslim etmeyeceğimizi göstermek için sadece yüzmeye gideceğiz” açıklaması yaptı. Geçen hafta sonu yaklaşık 10 bin kişi Mallorca’nın başkentinde sokaklara dökülerek adaya ziyaretçi sayısına sınırlama getirilmesini talep etmişti. Kanarya Adaları’na bağlı Tenerife’de de geçen ay 50 bin kişi hükümetin turistlerin girişini geçici olarak durdurması için eylem yapmıştı. Tenerifeliler, büyük turist akınının çevreye büyük zarar verdiğini, ücretleri düşürdüğünü ve yerel halkı ucuz konutlardan mahrum bıraktığını öne sürüyor.

Haberin Devamı