DünyaHayat kurtaran kucaklaşma

Hayat kurtaran kucaklaşma

Paylaş
Hayat kurtaran kucaklaşma

Himalayalar’da üç gün mahsur kalan İngiliz dağcı Fay Manners ve ABD’li dağcı Michelle Dvorak, donmamak için sarılarak hayatta kaldıklarını anlattı.

İPLERİ KOPTU

Haberin Devamı

İngiliz dağcı Fay Manners (37) ve ABD’li dağcı Michelle Dvorak (31), Himalaya sıradağlarından biri olan ve Hindistan’ın kuzeyindeki 6 bin metrelik Chaukhamba Dağı’na tırmanıyordu. Yiyecek, çadır ve ekipmanlarını taşıyan ip koptu. İki dağcı yanlarında hiçbir malzeme olmadan mahsur kaldı. İkili ana kampa panik içinde bir mesaj göndererek tırmanış ekipmanlarını, çadırlarını ve yiyeceklerini bir geçitte kaybettiklerini ve başlarının dertte olduğunu söyledi. Ekiplere haber verildi. Ancak kar yağmaya başlayınca yerlerini tespit etmek güçleşmeye başladı. Üç gün boyunca arandılar.

IŞIKLAR KAPATILDI

Dağ ekipleri ana kamptaki tüm ışıkların kapatılmasını istedi. Helikopter üzerlerinden geçiyor ama bir türlü bulamıyordu. Bu esnada onları aramaya çıkan bir grup Fransız dağcı, ikiliyi gördü ve hemen helikopterle iletişime geçerek yerlerini bildirdi. Üçüncü günün sonunda tek bir uyku tulumunu paylaşırken bulundular. Manners “‘Teçhizatınızla hâlâ bazı seçenekleri düşünebilirsiniz. Teçhizatınız olmadan güvenliğe ulaşmak için hiçbir şey yapamazsınız. İnmeye çalışmamızın hiçbir yolu yoktu. Bizi sadece vücut sıcaklığımız kurtardı” dedi.

Haberin Devamı

Fay Manners, Mont Blanc masifindeki en uzun buz rotası olan Phantom Direct rotasının tırmanışını tamamlayan ilk kadın olmuştu.