DünyaHayat kurtaran yabancı

Hayat kurtaran yabancı

Paylaş
Hayat kurtaran yabancı

İngiltere’de bir kadın televizyonda kendi kanser belirtilerinden bahseden bir kadını duyunca doktora gitti. İkinci evre meme kanseri olduğunu öğrendi, tedaviyle iyileşti. Hayatını kurtaran kadına teşekkür etmek için ziyaretine gitti.

İngiltere’nin Hertfordshire bölgesinden Rosie Coke (45), televizyonda izlediği gündüz kuşağı programında Rebecca Hartley’ye (47) denk geldi. Rebecca, kendisine meme kanseri teşhisinin nasıl konulduğunu anlatıyordu. Aynı belirtilerden kendisinde de vardı ama önemsememişti. Rebecca, çekilmeyle birlikte bir sızıdan bahsediyordu. Rosie, aynı acıyı bir daha hissederse doktora gitmeye karar verdi. Bir cenaze töreninde o acı tekrar etti. Doktora gitti. İkinci evre meme kanseri olduğunu öğrendi. Hemen ameliyat edildi.

Haberin Devamı

18 HAFTALIK TEDAVİ

18 hafta kemoterapi ve radyoterapi aldı. Kanseri remisyon yani gerileme aşamasına geçti. Halen fizyoterapisi devam eden Rosie, biraz daha geç kalsaydı kanserinin başka organ ve dokulara sıçrama riski olduğunu öğrendi. Hiç tanımadığı bir kadından duyduğu belirti sayesinde bedeninde yolunda gitmeyen durumu anlamıştı. Rebecca’yı bulup teşekkür etmeye karar verdi. İki kadın önceki gün ilk kez bir araya geldi. Rebecca, Rosie’nin hayatını nasıl etkilediğini öğrendiğinde gözyaşlarına boğulduğunu söyledi. Meme kanseri, erken teşhisle hayatta kalma ihtimalinin çok yüksek olduğu bir tür.

BU BELİRTİLERE DİKKAT:

Memenizde, göğsünüzde veya koltuk altınızda bir yumru veya şişlik.

Memenizin derisinde portakal kabuğu gibi görünen çukurlaşma veya kızarıklık gibi bir değişiklik.

Haberin Devamı

Her iki memeden birinin boyutunda veya şeklinde bir değişiklik.

Hamile değilseniz veya emzirmiyorsanız, içinde kan olabilecek meme başı akıntısı.

Meme ucunuzun şeklinde veya görünümünde içe doğru dönme veya üzerinde kızarıklık gibi bir değişiklik.

Memenizde veya koltuk altınızda geçmeyen ağrı.