DünyaHediye silahla katliam

Hediye silahla katliam

Paylaş
Hediye silahla katliam

ABD’nin Georgia eyaletinde lisede silahlı saldırı düzenleyen 14 yaşındaki çocuğa, silahı, babasının hediye ettiği ortaya çıktı. Baba da tutuklandı.

FBI RADARINA TAKILMIŞ

Haberin Devamı

ABD’nin Georgia eyaletindeki bir lisede silahlı saldırı düzenleyerek dört kişiyi öldüren 14 yaşındaki Colt Gray’in kullandığı silahın babasının ‘tatil hediyesi’ olduğu öğrenildi. 54 yaşındaki baba Colin Colt, tutuklandı. Colt Gray, katliamı babasının geçen yıl Noel Bayramı’nda hediye ettiği AR-15 tipi yarı otomatik tüfekle yapmıştı. Saldırıda iki öğretmen ve iki öğrenci öldü. Altı öğrenci ve bir öğretmen de vurularak yaralandı. Saldırı düzenlediği Apalachee Lisesi öğrencisi olan Colt, olay yerinde tutuklanmıştı. Yetişkin gibi yargılanacağı açıklandı. Katliamın ‘Geliyorum’ dediği ortaya çıktı. Baba ve oğulun geçen yıl mayısta sosyal medya platformu Discord’da bir okul saldırısı hakkında konuşması üzerine ihbar edildiği, FBI tarafından sorgulandıkları öğrenildi.

Haberin Devamı

Hediye silahla katliam

ANNESİ DE SABIKALI

O zaman baba Colin, oğluyla avlandıklarını kabul etmiş, ancak soruşturmayı saçmalık olarak nitelendirmiş ve hacklendiğini söylemişti. İfadesi sırasında oğlunun yüzünde avladığı geyiğin kanıyla çekilmiş fotoğrafları da bulunmuştu. Tutuklanan Colin Gray de ikinci derece cinayet, kasıtsız adam öldürme ve çocuklara zulmetme suçlarından yargılanacak. ABD’de bu yıl nisanda Michigan eyaletinde oğulları silahlı saldırı yapan Jennifer ve James Crumbley çifti, çocuklarının suçundan sorumlu tutularak hüküm giymişti. Öte yandan saldırgan Colt’un annesi Marcee Gray’in de sabıkalı olduğu ortaya çıktı. Annenin, aile içi şiddet, uyuşturucu kullanımı ve dolandırıcılıktan oluşan uzun bir sabıka kaydı var. Geçen yıl hapis cezası almış ve kocasıyla doğrudan temasa geçmesi yasaklanmış.

Hediye silahla katliam

Richard Aspinwall, Cristina Irimie, Mason Schermerhorn ve Christian Angulo, katliamda öldü.