Dünya Hizbullah hedef gösterdi

Hizbullah hedef gösterdi

Paylaş
Hizbullah hedef gösterdi

İsrailli generaller Lübnan’daki Hizbullah’a karşı saldırı planını onaylamıştı. Hizbullah lideri Nasrallah da “İsrail’de hiçbir yer güvenli değil” açıklaması yapmıştı. Hizbullah önceki gün İsrail’deki stratejik noktaların görüntülerini paylaşarak “Kim bize karşı savaşmayı düşünürse pişman olacak” açıklaması yaptı.

Hamas’ın 7 Ekim’de düzenlediği saldırıya aynı gün yanıt veren İsrail’in o tarihten bu yana Gazze’ye gerçekleştirdiği operasyonlarda ölenlerin sayısı 37 bin 598’e yükseldi. Yaralıların sayısı ise 86 bin 32’ye çıktı. Lübnan’daki Hizbullah da sık sık Gazze’ye destek olmak amacıyla İsrail’e füze fırlatıyordu. İsrailli generaller geçen hafta Lübnan’a düzenlenecek bir operasyonu onayladı. Hizbullah lideri Nasrallah da “İsrail’de hiçbir yer güvenli değil” diyerek tehditte bulundu. Hizbullah önceki gün İsrail’in stratejik noktalarının görüntülerini paylaştı. Görüntülerde “Kim bize karşı savaşmayı düşünürse, pişman olacaktır” ifadeleri de yer aldı.

Haberin Devamı

‘ÜÇÜNCÜ AŞAMA’

Bu arada ABD merkezli haber ajansı Associated Press (AP), binlerce İranlının Hizbullah’a katılmaya hazır olduğunu duyurdu. Haberde “İran’da binlerce savaşçı, İsrail-Lübnan arasında devam eden çatışmaların bir savaşa dönüşmesi halinde Hizbullah’a katılmaya hazır” denildi. Nasrallah, Hizbullah’ın halihazırda 100 binden fazla savaşçıya sahip olduğunu duyurmuştu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant dün ABD’ye gitti. Gallant “Görüşmelerin kilit noktası Gazze savaşının ‘üçüncü aşamasına’ geçiş olacak” dedi.