İğrenç Yemekler Müzesi'nde Türkiye'de yapılan bir yemek de sergilendi
ABD'de açılan Dünyanın İğrenç Yemekler Müzesi'nde, ziyaretçiler söz konusu iğrenç yemeklerden bazılarını tatma fırsatı buluyor. Müze yetkilileri, tiksinmekle başlayan tepkilerin kusmaya kadar gittiğini belirtiyor. İçerde Türkiye'de yapılan bir yemek de var.
2018'de ABD'de açılan İğrenç Yemekler Müzesi'nde ziyaretçiler hayatlarının en iğrenç deneyimlerini yaşıyor. Ziyaretçiler, dünyanın farklı bölgelerinde yapılan ve görmeye tahammül dahi edemeyeceğiniz yemekleri inceliyor ve isterse tadabiliyor. Türkiye'de de yapılan Kelle Paça çorbasını görenler ise kısa bir şaşkınlık yaşıyor.
İşte o yemeklerin listesi:
MEYVE YARASASI ÇORBASI - GUAM
KOYUN GÖZÜ SUYU - MOĞOLİSTAN
KALE PACHE - İRAN-TÜRKİYE
BOĞA PENİSİ - ÇİN
CANLI LARVALI PEYNİR - SARDİNYA İTALYA
BALIK SPERMİ ÇUVALLARI - JAPONYA
BEBEK FARE ŞARABI - ÇİN
İLK MÜZE İSVEÇ'TE AÇILMIŞTI
Dünyanın farklı bölgelerinde tüketilen yemeklerin sergilendiği müze ilk olarak İsveç'in Malmö kentinde açılmıştı. Müzedeki 80 çeşit Yemek arasında kuzu gözü çorbası, çürümüş köpek balığı eti, kavrulmuş Peru domuzu gibi yiyecekler bulunuyordu.
Galeri müdürü Anthony Morey sergi ile ilgili, “Bizim iğrenç bulduğumuz yemeklerin başkaları için lezzetli, bizim yediklerimizin başkaları için tahammül edilemez olduğunu fark ediyoruz” demişti.
Müzede yer alan yemekler arasında fermente edilmiş köpek balığı, İsveç’in ağır kokusuyla bilinen mayalanmış ringa balığı gibi yemekler bulunuyordu.