Dünyaİki kez doğdu

İki kez doğdu

Paylaş
İki kez doğdu

İngiltere’de bir bebek anne karnında altı aylıkken çıkarıldı, ameliyat edilip tekrar anne karnına yerleştirildi. Dokuzuncu ayında yeniden dünyaya geldi.

ANNENİN CESUR KARARI

Haberin Devamı

İngiltere’nin Kent şehrinde bebek Luca Coffee, dünyaya iki kez geldi. Luca’nın annesi Lisa Coffee (23), hamileliğinin başlarında bebeğinin omurga ve omurilikte şekil bozukluğuna neden olan spina bfida hastalığı olduğunu öğrendi. Doktorlar bebeği ameliyat etme seçeneğini sundu. Anne ve babası kabul etti. Luca, henüz 27 haftalıkken yani altı aylıkken anne karnından çıkarıldı. Hasarlı bölgenin bir kısmı için ameliyat yapıldı. Daha sonra doktorlar Luca’yı tekrar anne rahmine yerleştirdi.

İki kez doğdu

YÜRÜME ŞANSI KAZANDI

Luca 38 haftalık olunca dünyaya geldi. Yeni doğan bebek, beynindeki ve omurgasındaki hasarın onarılması için çok sayıda ameliyat geçirdi. Tedavi sonuç verdi. Luca’nın sırtında sadece bir yara izi ve beynin bir kısmının omurilik kanalına uzandığı Chiari malformasyonu adlı bir sorunu kaldı. Luca, fizyoterapi seanslarıyla ilerleme kaydediyor. Hamilelik sırasında olduğu ameliyat sayesinde yürüme şansı oldukça yüksek. Spina bifida, gelişim sırasında omurga ve omurilik normal şekilde oluşmadığında meydana geliyor.

Haberin Devamı

 İki kez doğdu

Şu anda 1 yaşında olan Luca, fizyoterapi seanslarına aksatmadan devam ediyor.