Dünyaİsrail askerleri böyle poz verdi! Türkiye tepki göstermişti: IDF'den skandal savunma

İsrail askerleri böyle poz verdi! Türkiye tepki göstermişti: IDF'den skandal savunma

Paylaş
İsrail askerleri böyle poz verdi! Türkiye tepki göstermişti: IDF'den skandal savunma

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 286 gündür sürdürdüğü saldırılarda can kaybı 39 bine yaklaştı. IDF, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne gerçekleştirdiği saldırı sonrası skandal bir savunmada bulundu. Türkiye saldırı sonrası yaptığı açıklamada hastanenin kanser hastalarına bakan tek merkez olduğunu vurgulamış ve bunun uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin bir ispatı olduğunu açıklamıştı.

Dünyanın gözü kulağı Gazze'den gelen son dakika haberlerinde. İşgalci İsrail ordusu katliamını sürdürürken IDF, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne gerçekleştirdiği saldırı sonrası skandal bir savunmada bulundu.

Haberin Devamı

FİLİSTİN’DE ÖLÜMCÜL BİR SAĞLIK FELAKETİNE YOL AÇIYOR

Oxfam'ın yayımladığı "Su Savaşı Suçları" başlıklı yeni raporunda, İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana üç günde bir 5 su ve sanitasyon tesisine zarar verdiği ya da buraları tahrip ettiği ortaya koyuldu. Raporda, su ve elektrik altyapısının tahrip edilmesinin yanı sıra yedek parça ve yakıt girişine getirilen kısıtlamaların Gazze'de su üretiminin yüzde 84 oranında düşmesine neden olduğuna işaret edildi.

İsrail askerleri böyle poz verdi Türkiye tepki göstermişti: IDFden skandal savunma

İsrail'in kanalizasyon pompalarının yüzde 70'ini, atık su arıtma tesislerinin tamamını ve Gazze'deki ana su kalitesi test laboratuvarlarını imha ettiğine dikkat çekilen raporda, İsrail'in Oxfam'ın su test ekipmanlarının girişini de kısıtladığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Suyun "savaş silahı" olarak kullanmasının ölümcül sağlık felaketine yol açtığı kaydedilen raporda, "Gazze şehri, su kuyularının yüzde 88'i ve tuzdan arındırma tesislerinin tamamının hasar görmesi veya tahrip olması nedeniyle neredeyse tüm su üretim kapasitesini kaybetti." denildi.

DIŞİŞLERİ’NDEN AÇIKLAMA: MESCİD-İ AKSA’YA YÖNELİK PROVOKASYONU KINIYORUZ

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Mescid-i Aksa’da bugün gerçekleştirdiği provokasyon kınandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İsrail Ulusal Güvenlik Bakanının, İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya yönelik gerçekleştirdiği provokasyonu kınıyoruz.

İsrail, bölgedeki gerginliği daha da artıracak bu tip eylemlere son vermelidir.

Bu baskınla birlikte, İsrail Parlamentosunda Filistin Devleti’nin kurulmasını reddeden bir kararın kabul edilmesi, İsrail’in uluslararası hukuk ve anlaşmaları hiçe saydığının diğer bir göstergesidir. İsrail Parlamentosunun bu kararı hükümsüzdür.

1967 sınırlarında, bağımsız, egemen ve coğrafi bütünlüğü haiz, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin kurulması uluslararası hukukun bir gereğidir.”

İsrail askerleri böyle poz verdi Türkiye tepki göstermişti: IDFden skandal savunma

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TEPKİ GÖSTERMİŞTİ, IDF'DEN SKANDAL SAVUNMA

İsrail askerleri Gazze’deki kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olan Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı düzenlemiş ve daha sonra ağır hasar alan binanın önünde fotoğraf paylaşmışlardı. Acımasız saldırı Türkiye'nin tepkisini çekerken İsrail askerlerinin hastane önünde paylaştığı fotoğraf da Filistin medyası tarafından paylaşılmıştı.

Haberin Devamı

Saldırı sonrası Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir." denildi.

Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin Gazze'de bulunan kanser hastalarına hizmet veren tek merkez olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail güçleri tarafından hastaneye verilen zarar ve buranın askeri üs olarak kullanılması, İsrail'in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'nin bu saldırıların sorumlularının uluslararası mahkemeler önünde hesap vermesi için çaba göstermeye devam edeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin Times of Israel gazetesine açıklama yapan IDF skandal bir savunmaya imza attı ve Hamas'ın hastaneyi askeri bir komplekse çevirdiğini iddia etti. İddiasına ilişkin hiçbir kanıt göstermeyen İsrail güçleri hastanenin altında Hamas'ın tünellerine bağlanan tüneller olduğunu öne sürdü ve "Hamas hastaneye patlayıcı yerleştirdi ve güçlerimize ateş açtı" açıklamasında bulundu.