Dünyaİsrail jetleri saldırdı! Lübnan'da en az 182 can kaybı

İsrail jetleri saldırdı! Lübnan'da en az 182 can kaybı

Paylaş
İsrail jetleri saldırdı! Lübnan'da en az 182 can kaybı

Sabahın erken saatlerinden itibaren gerçekleşen 150 hava saldırısı Lübnan'ı kaosa sürükledi. Lübnan’dan yapılan açıklamada, en az 182 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in sabah saatlerinden bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 182’ye, yaralı sayısının ise 727’ye yükseldiği belirtildi.

Haberin Devamı

GAZZE'DE CAN KAYBI 41 BİN 455’E YÜKSELDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ne son 24 saatte düzenlenen 3 saldırıda 24 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 60 Filistinlinin ise yaralandığı belirtildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının toplam 41 bin 455’e, yaralıların sayısının 95 bin 878’e yükseldiği kaydedildi.

İsrail jetleri saldırdı Lübnanda en az 182 can kaybı

İSRAİL'İN SALDIRILARI NEDENİYLE LÜBNAN'IN GÜNEYİNDE EĞİTİME İKİ GÜN ARA VERİLDİ

Lübnan Eğitim Bakanlığı, İsrail'in saldırıları nedeniyle ülkenin güneyinde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu.

Lübnan Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, İsrail'in yüzlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açan saldırıları nedeniyle binlerce kişinin ülkenin kuzeyine doğru kaçmaya başlamasının ardından eğitim durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Halebi, güvenlik ve askeri durumun öğrenciler için tehlike oluşturduğunu, ülkenin güneyindeki tüm illerde, güneydoğudaki Bekaa, doğudaki Baalbek el-Hermel ve Beyrut'un güney banliyölerindeki okul, lise ve enstitülerde 23-24 Eylül'de eğitim yapılmayacağını belirtti.