Dünyaİsrail, Lübnan'da Hizbullah hedeflerini vuruyor! Tüm uçuşlar iptal edildi

İsrail, Lübnan'da Hizbullah hedeflerini vuruyor! Tüm uçuşlar iptal edildi

Paylaş
İsrail, Lübnan'da Hizbullah hedeflerini vuruyor! Tüm uçuşlar iptal edildi

İsrail, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah'a saldırı başlattı.İsrail’de sirenler çalmaya başlarken 48 saatlik acil durum ilan edildi. İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. İşte bölgeden son dakika gelişmeleri.

İsrail, Lübnan’ın güneyinde Hizbullah'a saldırı başlattı. İsrail’in başkenti Tel Aviv’deki Uluslararası Ben Gurion Havalimanı tüm uçuşlara kapatıldı. İsrail’de sirenler çalmaya başlarken 48 saatlik acil durum ilan edildi. Öte yandan İsrail güvenlik kabinesinin, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

06:46 25 Ağustos 2024

İsrail güvenlik kabinesi toplanıyor

İsrail güvenlik kabinesinin, İsrail ordusunun Lübnan’a yönelik saldırılarını görüşmek üzere toplanacağı bildirildi.

Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail Güvenlik İşlerinden Sorumlu Küçültülmüş Bakanlar Konseyi, bu sabah yerel saatle 7:00'de başkent Tel Aviv'de bir araya gelecek.

Haberde, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın iç cephede halka kısıtlamalar getirilmesine izin veren "özel bir statü" ilan ettiği ifade edildi.

İsrail Başbakanlık Ofisi de Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Gallant’ın, Tel Aviv’deki Savunma Bakanlığı kompleksindeki özel korunaklı ofisten çekilmiş bir fotoğrafını yayınladı.

06:15 25 Ağustos 2024

Haberin Devamı

Uçuşlar kapatıldı

srail’in Kanal 12 Televizyonu’nun haberine göre, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyindeki Hizbullah hedeflerine saldırı başlatmasıyla eş zamanlı olarak Ben Gurion Havalimanı, tüm uçuşlara kapatıldı.

Havalimanından yapılacak tüm uçuşların iptal edilirken, Ben Gurion’a inecek tüm uçaklar da bölge ülkelerine yönlendirildi.

İSRAİL’İN KUZEYİNDE SİRENLER ÇALMAYA BAŞLADI

İsrail ordusunun Lübnan’a saldırılara başlamasının ardından Hizbullah, İsrail’in kuzey bölgelerine füze ve roketli saldırı düzenledi.

Ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde Dovev, Baram, Ein Yacov başta olmak üzere, birçok bölgede sirenler çalmaya başladı.

Öte yandan İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail makamları, bölgede yaşayan vatandaşlara sığınaklarda kalma çağrısı yaptı.

06:00 25 Ağustos 2024

İSRAİL LÜBNAN'IN GÜNEYİNE SALDIRI BAŞLATTI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğunu belirterek, Lübnan’ın güneyine saldırıların başladığını açıkladı.

Hagari, yaptığı açıklamada, “Az önce Lübnan’dan İsrail topraklarına füze ve roketli saldırılar düzenlendi. Bunun üzerine İsrail bölgelerinde sirenler aktifleştirildi.” dedi.

Hizbullah’ın geniş çaplı bir saldırı hazırlığında olduğuna dikkati çeken Hagari, İsrail ordusunun buna karşılık Hizbullah hedeflerini vurmaya başladığını vurguladı.

Haberin Devamı

Hahari, Lübnan’daki Litani Nehri’nin güneyinde yaşayan Lübnanlılara bulundukları bölgeleri terk etme çağrısı yaparak, İsrail’in kendisine yönelik tüm tehditleri ortadan kaldıracağı uyarısında bulundu.

Öte yandan, İsrail Ordu Radyosu’nun haberine göre, İsrail ordusuna ait savaş uçakları şu ana kadar Lübnan’ın güneyinde 40 hedefi vurdu.

20:02 24 Ağustos 2024

Hamas, BM'ye Gazze Şeridi'ndeki sivillere koruma sağlamaları çağrısında bulundu

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Faşist işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzey ve güneyinden göç eden yüz binlerce kişinin yaşadığı El-Meğazi Mülteci Kampı, El-Masdar köyü başta olmak üzere Vusta kentine bağlı bölgeler ile Deyr el-Belah kentinin geniş bölgelerinin boşaltılması yönünde çağrılar yapmaya devam ediyor." ifadelerine yer verdi.

Bu çağrıların "Filistin halkının acısını derinleştirmeye çalışan, Gazze'de soykırım ve etnik temizlik suçunu sürdüren aşırıcı Siyonist hükümetin politikasının bir parçası kapsamındaki acımasız bombalama, korkutma ve katliamların ağırlığı altında" gerçekleştirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Haberin Devamı

"İşgalcilerin Gazze Şeridi'nde güvenli bölgelerin olduğuna ilişkin iddiaları tamamen yalan ve aldatmacadır. Gerçekler, devam eden soykırımda hayatını kaybeden binlerce kişinin okullar, kurumlar ve çadırlar gibi İsrail'in güvenli olarak sınıflandırdığı sığınma merkezlerinde şehit olduğunu teyit ediyor."

Açıklamada, "Dünyanın gözü önünde devam eden bu faşist uygulamalar, uluslararası toplumun, BM ve kurumlarının Gazze'deki masum sivillerin korunmasını ve uluslararası hukuku ihlal eden Siyonist savaş suçlularını yargılanmasını sağlamak için ciddi olarak çalışmasını gerektiriyor." denildi.

İsrail ordusu, son bir hafta içinde ikinci kez Gazze Şeridi'nin orta kesiminde pek çok bölgenin tahliyesini istedi.

19:23 24 Ağustos 2024

İsrail'in kuzeyinde savaş karşıtı gösteri düzenlendi

İsrailli ve Filistinli aktivistler, İsrail'in kuzeyindeki Taybe kentinde savaş karşıtı gösteri gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Onlarca aktivist, Taybe kenti yakınlarındaki otoyol kenarında toplandı.

Göstericiler, işgal altında bulunan Batı Şeria'daki "ayrım duvarının" ağzında zeytin dalı taşıyan bir güvercin tarafından yıkıldığını resmeden, "Bir halkı işgal eden bir ulus, asla özgür olamaz" yazılı dev pankart açtı.

"İşgale hayır, savaşa hayır" diye slogan atan göstericiler, "Savaşı ve işgali durdurun", "İşgal varken barış olmaz", "İşgale karşı direnin", "Askeri bir çözüm yok", yazılı Arapça ve İbranice yazılı pankartlar taşıdı.

İsrail polisi çevrede konuşlandı ancak gösteriye müdahale etmedi.

19:10 24 Ağustos 2024

Hizbullah, Lübnan'ın güney sınırı yakınlarındaki İsrail'e ait iki askeri bölgeyi hedef aldı

Hizbullah Hareketi'nden yapılan yazılı açıklamalarda, hareketin Hermon ve Er-Rahib askeri bölgelerindeki İsrail askerlerini İHA'larla hedef alarak, doğrudan vurduğu belirtildi.

İsrail ordusu ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.