Dünyaİsrail'in en büyük zayıflığı! Bunu hiç hesaba katmamışlardı

İsrail'in en büyük zayıflığı! Bunu hiç hesaba katmamışlardı

Paylaş
İsrail'in en büyük zayıflığı! Bunu hiç hesaba katmamışlardı

İsrail ile Hizbullah güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor, Hizbullah bugün Lübnan'ın güneyinde 3 İsrail tankını güdümlü füzelerle vurduğunu açıkladı. ABD medyası, İsrail'in savaş planlarını ABD'de Kasım ayında yapılacak seçimlere göre planladığını öne sürerken, Beyaz Saray'dan İran'a dikkat çeken bir uyarı geldi. Öte yandan Hizbullah'ın peş peşe düzenlediği İHA'lı saldırılar İsrail savunma sisteminin ne kadar etkili olduğu ile ilgili tartışmaları körükledi.

Hizbullah'ın Pazar günü İsrail'in kuzeyindeki ordu üssüne yaptığı, dört askerin ölümüne, onlarcasının da yaralanmasına yol açan saldırı bu zamana dek, İsrail'e karşı düzenlenen en çok ölümlü İHA saldırısı oldu. Saldırıdaki kayıplar, İsrail'in çok pahalı hava savunma sisteminin İHA'ları durdurmakta ne kadar etkin olduğu konusunda yeni soru işaretleri yarattı.Hasar gören üssü ziyaret eden İsrail Savunma Bakanı Yoan Gallan, gelecekteki İHA saldırılarını önleyebilecek çözümler bulunmak için "önemli çabalar" harcandığını söyledi.

Haberin Devamı

İsrail medyası, Pazar günü büyük olasılıkla Ziyad 107 tipi iki İHA'nın Lübnan'dan gelip, Akdeniz üzerinden sınırı geçtiğini, birinin düşürüldüğünü birinin ise kaybedildiğini yazdı. Düştüğü varsayıldığı için sirenler çalıştırılmadı. Daha sonra da bir ordu üssündeki kantini vurdu.Ancak, İsrail'in kuzeyindeki güvenlik konusunda uzmanlaşan Alma Araştırma Entitüsü'nden Sarit Zehani, İHA'ların şans eseri geçtiğini düşünmüyor."Planlıydı. Uzun süredir bunu yapmaya çalışıyorlardı" diyor.

İsrailin en büyük zayıflığı Bunu hiç hesaba katmamışlardı

BBC'ye konuşan güvenlik uzmanları Demir Kubbe'nin Hizbullah'ın Güney Lübnan'dan fırlattığı roketleri engellediğini söylüyor, çünkü Hizbullah'ın fırlattığı roketler ilkel sistemler ve roketler atıldığı anda nereye gideceklerini hesaplamak ve engellemek mümkün. İHA'ları durdurmak ise daha zorlu bu savaşta İsrail'in karşılaştığı sorunlardan biri haline geldi.

Haberin Devamı

ABD'li yayın kuruluşu CNN'e göre İHA'lı saldırılar İsrail için büyük bir başağrısı haline gelmiş durumda ve Hizbullah'ın düzenlediği son ölümcül saldırı İsrail'in zayıflıklarını ortaya koyuyor.Uluslararası Güvenlik Uzmanı Daniel Sobelman CNN'e yaptığı açıklamada İsrail'in hava savunma sisteminin etkilyici olduğunu belirtti ve ekledi: "Ancak bu sistem roket ve füzelere karşı koymak için tasarlanmış ve geliştirilmiştir, her yerden fırlatılabilen, alçaktan ve yavaş uçbilen,hızla yön değiştirebilen insansız hava araçlarına karşı değil."

CNN'e göre İsrailli yetkililer başta hesaba katmadıkları İHA'ların İsrail için bir zayıflık olduğunu kabul etti ve bunun için çözüm arayışına girdi.

FRANSIZ MİLLETVEKİLİ İSRAİL'İN OKUL SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail'in Gazze'nin merkezinde sivillerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda 15’i çocuk olmak üzere en az 22 kişi hayatını kaybetti. Fransız milletvekili Thomas Portes, saldırıda çıkan yangında ölen Filistinli bir genç ve ailesi için tepki gösterdi ve “Şaban, İsrailli soykırımcılar tarafından annesi Alaa Al-Dalou ile birlikte diri diri yakıldı” açıklamasını yaptı.

İsrailin en büyük zayıflığı Bunu hiç hesaba katmamışlardı

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ ÜYELERİ, HÜKÜMETİN İSRAİL'E SİLAH DESTEĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Haberin Devamı

ABD'li Temsilciler Meclisi üyeleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla, hükümete İsrail'e askeri desteği durdurma çağrısında bulundu.Demokrat temsilci Ilhan Omar, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "hastaneleri bombalayarak, Filistinlileri diri diri yakarak, bölgeye gıda yardımını engelleyerek ve yardım görevlilerini öldürerek" insan haklarını ihlal ettiğine vurgu yaptı."Bu şeytani soykırım sona ermeli ve Başkan Biden buna olanak sağlamayı bırakmalı." diyen Omar, "bunun askeri yardımı kesmekle başlayacağını" ifade etti.

ABD Kongresinin Filistin asıllı tek temsilcisi Rashida Tlaib, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu'nun Filistinlileri diri diri yaktığını, hastaneleri bombaladığını, insanları aç bıraktığını ve yardım görevlilerini öldürdüğünü" kaydederek, "Ülkemiz bu çılgınlığı finanse etmeyi ne zaman bırakacak?" dedi. Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez de Biden yönetimini İsrail'in "Gazze'de yürüttüğü dehşete" olanak sağlaması nedeniyle eleştirdi.

Haberin Devamı

İsrailin en büyük zayıflığı Bunu hiç hesaba katmamışlardı

BM'DEN ACİL ATEŞKES ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in, Gazze'nin merkezindeki yerinden edilmiş sivillerin sığındığı hastane yerleşkesi ve bir okula düzenlediği saldırıların ardından acil ateşkes çağrısını yineledi. Birleşmiş Milletler (BM), sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Mesajda, "Gazze'de bir hava saldırısı hastane yerleşkesini hedef aldı. İçinde insanların uyuduğu çadırlar yandı" denildi. Mesajda, saldırının BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) okulunu da hedef aldığı belirtilerek, okulun çocuk felci aşıları için kullanılmasının planlandığı kaydedildi.

İsrailin en büyük zayıflığı Bunu hiç hesaba katmamışlardı

'İRAN MİSİLLEMESİ ABD SEÇİMLERİNE GÖRE AYARLANIYOR' İDDİASI

ABD'li Washington Post gazetesi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD başkanı Joe Biden ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'in İran'ın petrol ya da nükleer tesislerine saldırmayacağı yönünde söz verdiğini yazdı. Gazetenin ismini vermediği bir yetkiliye göre İsrail'in planları yaklaşan ABD seçimlerini etkilememek üzere ayarlanıyor.

Haberin Devamı

Netanyahu'nun ofisi ise gece yarısı yaptığı açıklama ile İran'a karşı misilleme planlarına ilişkin kararın İsrail'in ihtiyaçlarına göre verileceğini duyurdu. Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada “Amerikan hükümetinin düşüncelerini dinliyoruz ancak nihai kararlarımızı İsrail'in ulusal güvenlik ihtiyaçlarına göre vereceğiz” denildi.